Apple HomePod en HomePod Mini ondersteunen geen lossless audio

Laatste update: 18-05-2021

De Apple HomePod en HomePod Mini ondersteunen geen lossless audio, terwijl Apple Music dat vanaf volgende maand wel ondersteunt.

homepod voor meerdere gebruikers

De Apple HomePod © Unsplash

Mocht je lossless audio willen afspelen via je Apple HomePod of HomePod Mini, dan hebben we slecht nieuws. Beide speakers ondersteunen dergelijke audio niet. Afgelopen maandag kondigde Apple aan dat muziekstreamingdienst Apple Music gebruikers volgende maand toegang biedt tot lossless audioplayback.

Apple HomePod zonder lossless audio

Dit is overigens niet het enige Appleproduct dat het zonder de juiste ondersteuning moet doen. Ook de dure AirPods Max-oordoppen laten je geen muziek in lossless audiokwaliteit horen.

Er is niet alleen maar slechts nieuws, gelukkig. Want Apple kondigde ook aan er ruimtelijke audio-ervaringen aankomen naar Apple Music. En die worden wel door de Apple HomePod (Mini) ondersteund. De ruimtelijke audio-ervaringen moeten een meeslepende audio-ervaring presenteren die voorbij traditioneel stereo- en surround sound gaat.

Apple benadrukt overigens dat het niet zo is dat de oordoppen en slimme speakers van het bedrijf helemaal geen lossless audio kunnen afspelen. Ze kunnen dergelijke muziek prima ten gehore brengen; maar dat zal dan niet in de lossless kwaliteit zijn.

Dit nieuws heeft het Amerikaanse bedrijf bevestigd tegenover de website Macrumors.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *