Apple homeOS: werkt Apple aan een nieuw smarthomeplatform?

Apple HomeKit
Apple HomeKit © Apple

▲ Apple HomeKit © Apple

Apple heeft nu natuurlijk al HomeKit, maar een term als homeOS past naast iOS, tvOS en watchOS natuurlijk iets beter. De timing van de vacature is verder opmerkelijk, aangezien vanaf maandag de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf plaatsvindt: WWDC.

Wordt homeOS het nieuwe HomeKit?

De term en de vacature zijn gespot door de Spaanse ontwikkelaar Javier Lacort, die zijn bevinding op Twitter deelt. De iPhonemaker is op zoek naar een Senior iOS Engineer voor de muziekstreamingdienst Apple Music. In de vacature valt de niet eerder verschenen term homeOS twee keer, dus dat is op z’n minst opvallend.

You’ll get to work with system engineers across Apple, learning the inner-workings of iOS, watchOS, tvOS and homeOS, and optimizing your code for performance in ways only Apple can. Come join our team and make a real difference for music lovers worldwide.

The ‌Apple Music‌ Frameworks team owns the technology stack that enables the system-integrated ‌Apple Music‌ experience on all of our mobile platforms: iOS, watchOS, and homeOS.

Verder is opvallend dat homeOS aangeduid wordt als een mobile platform, in een rijtje waar ook iOS en watchOS genoemd worden. Het is vooralsnog niet helemaal duidelijk wat hier nou speelt en wat Apple voornemens is.

Echter, kort nadat in het nieuws kwam dat er gewerkt wordt aan of met homeOS, paste Apple de vacature aan. In plaats van homeOS, worden nu de termen tvOS en Apple HomePod gebruikt. Afgaande op die informatie zou Apple bestaande producten voortaan onder één noemer kunnen laten werken.

Nieuwe naam voor HomeKit?

En anders hebben we een andere situatie. Het homeOS zou HomeKit mogelijk op twee manieren kunnen vervangen: als een compleet nieuwe smarthomesysteem of simpelweg als een nieuwe naam voor de bestaande implementatie. Eerder deed Apple dat ook al voor de iPad, met iPadOS, en OS X, dat tegenwoordig bekendstaat als macOS.

Het zou kunnen dat Apple het systeem tijdens WWDC aankondigt, dus dan horen we er snel meer over. Aanstaande maandagavond om 19:00 Nederlandse tijd vindt de jaarlijkse keynote plaats, dus we komen er al gauw genoeg achter of dit het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts