Apple deelt updates over Siri en meer smarthomenieuws tijdens WWDC 2021

siri dierengeluiden

▲ Siri op een iPhone © Unsplash

Siri krijgt een flinke update dit jaar. De iPhonemaker maakt namelijk tijdens de jaarlijkse WWDC-keynote bekend dat de stemassistent onder meer mag rekenen op een offline modus.

Updates voor Siri en meer

Wanneer iOS 15 later dit jaar beschikbaar is, dan krijgt Siri de beschikking over een offline modus. Dat betekent dat verzoeken voortaan direct op een iPhone of iPad volbracht kunnen worden. Je hebt hiervoor geen internet nodig. Dat moet de stemassistent niet alleen sneller maken, maar ook toegankelijker. Een internetverbinding is immers niet verplicht.

Daarnaast staat privacy nog steeds hoog in het vaandel. Dat is een beeld dat Apple voor zichzelf ontwikkeld heeft en aan dat beeld houdt het bedrijf zich goed vast. Opgenomen audioberichten die via Siri aangemaakt worden, verlaten het toestel niet, aldus Apple. iOS 15 en iPadOS 15 staan gepland voor de herfst van dit jaar.

Verder maakt Apple bekend dat Siri eindelijk naar apparaten van derde partijen komt. Dat betekent dat apparaten in je smarthome, direct door de stemassistent aangestuurd kunnen worden. Dat gebeurt al heel lang met devices die Amazon Alexa of Google Assistent ondersteunen, dus het is goed om te zien dat Apple hiermee zijn achterstand op het andere marktaanbod inloopt.

Heel veel is er nog niet bekend over de functionaliteit. Echter, Apple liet tijdens de presentatie zien hoe Siri in staat is om een thermostaat aan de muur te bedienen. Dus dat is sowieso iets waar we op kunnen rekenen.

Tot slot hebben we nog wat kleine updates die we later dit jaar kunnen verwachten:

  • De HomePod Mini kan later dit jaar ingesteld worden als standaardspeaker voor je televisie;
  • “Hey, Siri” kan op Apple TV gebruikt worden voor content opzoeken.

Het is nog even afwachten totdat alle functies toegevoegd worden. Maar gebruikers 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts