Apparaten voor Google Home

apparaten voor google home
Bedien je Somfy rolluik met Google Home dankzij de Somfy Tahoma Box update.

▲ Grijze Google Home Mini © Smarthomeweb

Als je een Google Home speaker hebt gekocht of deze wellicht hebt gekregen, zul je al snel op zoek gaan naar Google Home apparaten die je ermee kunt koppelen. Er zijn namelijk tal van apparaten om je Google Home uit te breiden. De smart speaker van Google is namelijk te gebruiken als smart home controller, waarmee je andere apparaten die gekoppeld staan kunt bedienen met je stem. Denk aan Hue lampen met spraak bedienen, door tegen je Google Home te praten.

Er zijn ontzettend veel apparaten voor Google Home die je kunt koppelen. Zo zijn slimme lampen, slimme deurbellen en slimme stekkers enkele voorbeelden van apparaten die met spraak te bedienen zijn, doordat deze Google Assistant ondersteuning bieden. In deze gids zetten we de beste apparaten voor Google Home op een rij die je kunt koppelen, waarmee je het meeste plezier en gemak beleeft aan je slimme speaker!

1. Google Home uitbreiden met Philips Hue verlichting

Een van de beste Google Home apparaten om Google Home uit te breiden zijn lampen. Met slimme verlichting kun je met spraak lampen aan en uit zetten of zelfs dimmen tot een bepaalde lichtsterkte. De lampen van Philips Hue zijn geschikt voor Google Home en kunnen eenvoudig gekoppeld worden. Dit toonaangevende merk heeft lampen in verschillende soorten en maten; ook de lampen zelf beschikken weer over meer dan 16 miljoen kleuren!

Bedienen Philips Hue lampen met spraak door Google Home

Een van de grotere voordelen door deze lampen te koppelen met je slimme speaker van Google, is dat je ze straks kunt bedienen met spraak. Ook kun je lampen in specifieke kamers aanzetten: het is hierbij wel belangrijk om in de Hue app lampen aan kamers toe te wijzen of te groeperen.

philips hue ambiance starterskit

Kooptip: Philips Hue White Ambiance starterkit

Een van de beste keuzes op dit moment is de Philips Hue White Ambiance starterskit. Met dit pakket ben je in een keer klaar: je vindt in het pakket drie losse E27 Hue lampen, een Hue Dimmer Switch en de Hue bridge. Slimme lampen zijn perfecte Google Home apparaten om mee te starten.

2. Nest slimme thermostaat

Onder de apparaten voor Google Home, kan een slimme thermostaat niet ontbreken. Een slimme thermostaat heeft zelf al heel veel voordelen en slimme eigenschappen, waardoor deze al een toegevoegde waarde is in de woonkamer. Een Google Nest thermostaat is in onze ogen op dit moment een van de betere modellen: deze thermostaat heeft zelflerende functies, maakt gebruik van geofencing en is heel makkelijk te koppelen met Google Home.

Zet verwarming harder of zachter met Google Home

Waarom dit een van de betere apparaten voor Google Home is? Doordat je straks met spraak de temperatuur kunt regelen in huis. Vanaf de bank kun je de thermostaat met spraak de opdracht geven om de temperatuur bijvoorbeeld met 3 graden te verlagen of te verhogen. Ook kun je simpelweg de huidige temperatuur ontdekken door deze te vragen aan je smart speaker. Handig en efficiënt!

google nest thermostat aanbieding

Kooptip: Nest Learning Thermostat RVS

Nest biedt momenteel meerdere keuzes voor een slimme thermostaat. In onze ogen is de Learning Thermostat RVS de beste keuze als je een koppeling wilt maken met je Google Home speaker. Uit ervaring kunnen wij zeggen de koppeling makkelijk te maken is, waarna je snel kunt genieten van de verschillende comfortabele voordelen.

3. Avatarcontrols slimme stekker

Als je van plan bent om verschillende apparaten ‘slimmer’ te maken in huis, kan de keuze voor een slimme stekker een goede zet zijn. Met een slimme stekker kun je namelijk apparaten op een afstand aan- en uitzetten door deze te koppelen met je smartphone. Een slimme stekker die eenvoudig te koppelen is met Google Home, is de Avatarcontrols slimme stekker. Wij hebben deze stekker tevens genoemd in de slimme stekker voor Google Home lijst, waarin wij de toppers hebben uitgelicht.

Zet apparaten aan of uit met Google Home stemcommando’s

Door de Avatarcontrols smart plug te koppelen aan je Google Home speaker, kun je met behulp van stemcommando’s apparaten aan- en uitzetten. Je kunt in de Google Home app een naam geven voor de slimme stekker; bijvoorbeeld koffiezetapparaat. Wanneer je de stekker van je koffiezetapparaat in de smart plug steekt, kun je vanaf dat moment Google Home vragen om de koffiezetapparaat aan te zetten: “Hé Google, zet koffiezetapparaat aan!“.

avatarcontrols slimme stekker

Kooptip: Avatarcontrols slimme stekker (smart plug)

De slimme stekker van Avatarcontrols staat bekend om de ondersteuning voor spraakassistenten als Google Home en Amazon Alexa. In het geval van Google Home kun je eenvoudig via de Google Home app zoeken naar de slimme stekker en deze toevoegen als apparaat. Je kunt de smart plug een naam geven en koppelen met zones of kamers.

4. Google Home uitbreiden met een slimme deurbel van Nest

Een slimme deurbel is onwijs interessant en bijna onmisbaar in elke smart home. Met een slimme deurbel kun je via je smartphone of tablet zien wie er voor je deur staat, door de vaak ingebouwde camera. Tevens kun je communiceren met degene die aanbelt, door de microfoon in de deurbel en in jouw smartphone. Een voorbeeld van een slimme deurbel voor Google Home is de Nest Hello video deurbel. Ook hebben we een lijst gemaakt met alle de beste Google Home deurbellen.

Vraag Google Home wie er voor de deur staat

Bij slimme deurbellen met Google Assistant ondersteuning kun je eenvoudig vragen wie er op het moment van aanbellen voor de deur staat. Door een koppeling te maken krijg je vervolgens via je smartphone applicatie te zien wie er aanbelt.

google nest doorbell

Nieuw: Google Nest Doorbell

De Google Nest Doorbell is de nieuwste deurbel van Google. Het is een slimme deurbel, waarmee je kunt zien wie er voor de deur staat. Ook is de deurbel perfect te integreren in een smart home met Google producten.

5. Nest Slimme rookmelder met Google Assistant

Slimme rookmelders worden steeds populairder. Niet alleen voor de smart home freaks onder ons is het een gave toevoeging voor in huis; het zorgt daadwerkelijk ook voor een flinke dosis veiligheid. Zo geven de rookmelders door ze te koppelen met je smartphone, direct een notificatie wanneer er rook gedetecteerd wordt. Sterker nog: ook wanneer er sprake is van een snelle temperatuurverhoging krijg je hierover een bericht. Het wordt helemaal interessant als we Google Home uitbreiden met een slimme rookmelder. Hiervoor heb je wel rookmelders met Google Assistant ondersteuning nodig.

Test je rookmelders via spraakopdrachten met Google Home

Waarom rookmelders interessante apparaten zijn voor Google Home? Omdat je niet meer de ladder op hoeft om je rookmelders te testen. Je kunt Google Home namelijk vragen om een specifieke rookmelder te testen. Een voorbeeld van zo’n rookmelder die compatibel is met Google Home, is de Nest Protect.

nest rookmelder

Nest rookmelder voor Google Home

De beste rookmelder is in onze opinie de Nest Protect. De rookmelder is constant in het nieuws door de vele innovaties en extra veilige functies, zo heeft deze rookmelder ook een koolmonoxide-melder. Door de rookmelder te koppelen met Google Home, kun je ze aansturen met behulp van spraak.

Bekijk Meer info

6. iRobot Roomba slimme stofzuigers

De samenwerking en mogelijkheden van slimme robotstofzuigers en Google lijken steeds interessanter te worden. Onlangs schreven we op Smarthomeweb.nl nog een nieuwsartikel over Google die samenwerkt met iRobot voor een verbetering van de smart home ervaringen. Er zijn maar weinig stofzuigers die momenteel ondersteuning bieden voor Google Assistant. Een model wat onze aandacht trekt is de iRobot Roomba 691, een robotstofzuiger die het werk uit handen neemt.

Bepaal het stofzuigen door spraakopdrachten via Google Home

Het stofzuigen starten, pauzeren of stoppen kan allemaal middels spraak! Wanneer je de iRobot Roomba 691 in huis haalt, kun je de robotstofzuiger koppelen met je Google Home speaker. Vanaf dat moment kun je de robot met spraak bedienen, wat natuurlijk ontzettend handig kan zijn als je in de keuken iets laat vallen.

irobot roomba 691 voor google home

Kooptip: iRobot Roomba 691 robotstofzuiger

Eén van de weinige modellen die momenteel een Google Assistant ondersteuning biedt, is de iRobot Roomba 691. Deze stofzuiger kun je middels spraak bedienen via Google Home wanneer je deze apparaten aan elkaar koppelt. Via de vernieuwde iRobot Home app is het besturen onwijs handig en kun je zelfs stofzuig activiteiten inplannen.

Bekijk Meer info

7. JBL bluetooth speakers

Hoewel de Google Home een smart speaker is, en dus behoort tot de speaker familie, is het lang niet een speaker van goede kwaliteit als het gaat om het afspelen van muziek. Nee, hiervoor kun je beter kiezen voor geluidsspeakers van merken als JBL. Deze zijn gemaakt voor een goede geluidservaring, iets wat we natuurlijk ook in de woonkamer willen hebben. Het is dan ook super interessant om bluetooth speakers te koppelen met Google Home: hiermee kun je eenvoudig muziek starten of nummers opvragen.

Speel muziek af of speel alles van Google Home af op bluetooth speaker

Je kunt niet alleen met spraak muziek af laten spelen op je bluetooth speakers: je kunt een specifieke speaker groep ook de ‘uitvoerend’ laten zijn. Hiermee gebruik je de kwaliteitsspeakers als uitvoerende speaker voor alles wat Google Home jou vertelt. Let op: je dient wel te praten via de Google Home speaker, het gaat hier alleen om de ‘uitvoer’ mogelijkheid.

smart speaker jbl20 google home

De JBL Link 20 bluetooth speakers is een zeer geschikte bluetooth speaker om te koppelen met je Google Home. Het grote voordeel van de JBL Link 20 is dat deze zelf ook voorzien is van Google Assistant onder de motorkap: hierdoor kun je dus ook gewoon praten tegen de bluetooth speaker.

Bekijk Meer info

8. Google Chromecast Media streamer

Misschien is dit wel een van de makkelijkst én mooiste apparaten voor Google Home als je op zoek bent naar uitbreiding. Een Chromecast is een media streamer, waarmee je eenvoudig bestanden, video’s of afbeeldingen kunt streamen naar bijvoorbeeld je televisie. Voor nog geen € 40,- kun je van je normale televisie, een smart TV maken en deze koppelen met je Google Home apparaten. Er zijn twee varianten van Google Chromecast: een Google Chromecast en een Google Chromecast Ultra 4k.

Stream video’s naar je televisie of start Netflix met Google Home

Een van de mooiste mogelijkheden (die we zelf vaak toepassen) is het starten van Netflix via Google Home. Door simpelweg aan Google Home te vragen om een specifieke serie op te starten op Netflix op de televisie in de woonkamer, kunnen wij binnen enkele seconden verder kijken waar we gebleven waren. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor het afspelen van video’s van YouTube of het beluisteren van nummers op Spotify!

google chromecast voor samsung tv

Kooptip: Google Chromecast

Een klein nadeel van de Google Chromecast, is dat deze niet automatisch geüpdatet wordt. Je zult dus voor de nieuwste versie met de laatste mogelijkheden altijd een nieuw model aan moeten schaffen. Als je nu op zoek bent naar een Chromecast, raden we je de 2018 versie aan. Je herkent deze variant door zijn matte behuizing.

Bekijk Meer info

9. Nest beveiligingscamera

Niet alleen op het gebied van rookmelders en slimme deurbellen heeft Nest apparaten voor Google Home: ook een beveiligingscamera kan natuurlijk niet ontbreken. Sowieso haal je met een slimme beveiligingscamera al heel wat voordelen in huis, die bijdragen aan de beveiliging van je huis. Zo kun je notificaties ontvangen wanneer er beweging opgemerkt wordt en kun je altijd live meekijken via je smartphone. Waar je ook bent! De Nest Cam Outdoor beveiligingscamera is een model wat je makkelijk kunt koppelen met Google Home.

Vraag Google Home om de achtertuin te laten zien

Wanneer je de beveiligingscamera van Nest koppelt aan je smart speaker van Google, kun je Google Assistant vragen om de achtertuin te laten zien (mogelijk wanneer je dus een camera hebt gekenmerkt met ‘achtertuin’). Dit is erg handig; zo kun je vanaf de bank of bijvoorbeeld slaapkamer je complete huis bekijken door dit aan Google te vragen.

GOOGLE-NEST-Cam-Outdoor

Kooptip: Nest Cam Outdoor beveiligingscamera

De tip die wij hebben voor een geschikte Nest beveiligingscamera is natuurlijk de Nest Cam Outdoor. Deze camera is gemaakt voor buiten, maar kan ook gebruikt worden voor binnen. Koppel deze beveiligingscamera aan Google Home en vraag aan Google of je bepaalde ruimtes in of om het huis kunt bekijken.

Bekijk Meer info

Tips bij het kopen van Google Assistant apparaten

Naast bovenstaande kooptips, hebben we ook algemene tips bij het kopen van apparaten die ondersteuning bieden voor Google Assistant. We zetten de belangrijkste tips voor je op een rij:

  • Let op “Works With Google Assistant” kenmerk: bij apparaten die te koppelen zijn met Google Home, vind je een Works With Google Assistant kenmerk. Dit kenmerk (in vorm van een logo) mogen merken niet gebruiken bij apparaten als een koppeling niet mogelijk is. Het is dus raadzaam om altijd te uit te kijken naar deze logo’s.
  • Lees altijd reviews en ervaringen van apparaten: als je een apparaat op het oog hebt, kan het nooit kwaad om eerst wat reviews en ervaringen van eerdere kopers te lezen. Zo kom je erachter hoe ‘makkelijk’ het is het om een apparaat te koppelen met Google Home. In sommige gevallen is het wel koppelbaar, maar vergt het toch enige technische kennis.
  • Check altijd welke gegevens gedeeld worden: bij het koppelen van apparaten van verschillende merken, dien je altijd toestemming te geven van het gebruik van data en gegevens van de ene applicatie met de andere. Hoewel het de bekende kleine lettertjes zijn, raad ik je aan om deze wel goed door te lezen. Het is ontzettend belangrijk om te weten wat er gebruikt wordt en met wie dit eventueel gedeeld kan worden.
  • Ga altijd voor de bekendere en toonaangevende merken: we raden je aan om niet voor b-merken te kiezen. Deze merken zijn vaak niet enorm bezig met innovaties of updates voor bijvoorbeeld beveiligingskenmerken. Merken als Nest en JBL zijn in onze ogen een betere keuze: je mag en kan hiervan verwachten dat er constant door geïnnoveerd wordt én dat deze merken alles doen voor een goede integratie en gebruiksgemak met Google Home.
  • Kijk goed naar de toegevoegde waarde van de koppeling: het kan wel leuk zijn om allerlei apparaten voor Google Home aan te schaffen, maar het kan ook een duur grapje worden. Kijk daarom naar wat in jouw situatie écht kan zorgen voor een toegevoegde waarde. Is een beveiligingscamera voor buiten eigenlijk overbodig, omdat je aan de stoep woont en je dus toch niet op mag nemen? Hoe leuk en handig de koppeling met Google Home dan kan zijn, het is misschien niet echt heel erg waardevol voor jouw situatie.
  • Nog geen Google Home? Check starterspakketten: eerder maakten wij een handige gids voor het kopen van een smart home startpakket. Als je nog geen Google Home hebt, kan het slim zijn om voor zo’n pakket te gaan. Hiermee haal je in een keer de basis van je smart home in huis en kun je kennismaken met bijvoorbeeld de mogelijkheden van slimme lampen die je met spraak kunt bedienen, bekijk hieronder zo’n interessante starterskit.
philips hue starterskit met mini

Goede start: starterskit Google Home

Deze starterskit is perfecte start voor Google Home. Dit pakket wordt geleverd met de slimme lampen van Hue en bijhorende accessoires. Verder zit er een Google Home Mini waarmee je direct de lampen kunt besturen via spraak.

Bekijk Meer info

Ook zonder apparaten kun je Google Home aan het werk zetten!

Zoals je wellicht weet is Google Home een smart speaker waar je van alles aan kunt vragen. Echter maken de commando’s de speaker een slimme speaker: je kunt apparaten bedienen middels spraak.

Je bent altijd een commando met “Hé Google…” waarna je de opdracht duidelijk dient uit te spreken. Het is slim om ook een kijkje te nemen bij de Google Home Commands in het Nederlands. Hier ontdek je wat je je speaker zoal kunt vragen.

Zelfs zonder apparaten voor Google Home kun je de speaker zelf al voor verschillende toepassingen gebruiken. Denk aan:

  • Timer
  • Wekker
  • Persoonlijke assistent
  • Reminder

Nog meer interessante Google Home compatible apparaten?

Doordat we dagelijks bezig zijn met slimme producten krijgen we ook steeds weer nieuwe slimme producten te zien. Bijna elke leverancier is wel bezig zijn product “slim” te maken. Hierdoor kom je de gekste dingen tegen, zo zijn er slimme koelkasten die met spraak te bedienen zijn. Via Google Home kun je dan op afstand een inkijkje krijgen in je koelkast, erg handig wanneer je bijvoorbeeld in de supermarkt staat en je weet niet of er nog voldoende bier in huis is.

Ook zijn we al slimme magnetrons, plantenpotten, bedden en toiletten tegengekomen. Heel raar als deze producten compatible zijn met Google Home toch? Heb jij nog interessante tips voor nog meer apparaten voor Google Home? Stuur ons dan vooral een berichtje, waarbij wij ook enorm benieuwd zijn naar jouw ervaringen bij het apparaat in combinatie met Google Home!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts