Apparaat op afstand aanzetten

apparaat op afstand aanzetten

Een van de allergrootste voordelen van een smart home in mijn ogen is dat je apparaten op een afstand aan en uit kunt zetten. Een apparaat op afstand aanzetten kan heel veel voordelen hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een slimme thermostaat, die je alvast aan kunt zetten als je naar huis rijdt? Of een koffiemachine die je vanaf bed kunt aansturen om alvast jouw favoriete bakje koffie te bereiden?

In deze blog vertel ik je graag meer over een apparaat aanzetten of uitzetten op afstand. Wat heb je hiervoor nodig en hoe fiks je dit?

Waarom een apparaat op afstand bedienen?

Laat ik eerst eens ingaan op het feit waarom je dit zou willen. Waarom is het zo interessant om totaal ergens anders een apparaat in huis aan te zetten? Ik zet wat interessante voorbeelden op een rij:

  • Thuis komen in een warm huis
  • Op afstand de beveiliging aanzetten
  • Vanuit bed je favoriete bakje koffie alvast laten maken

Dit zijn slechts drie kleine redenen die ik in mijn eigen situatie vaak tegenkom.

Voordelen van apparaten op afstand bedienen

Een smart home is niet alleen een slim huis. Juist door de slimme toepassingen kun je je huis ook een stuk groener maken. Ik vind dit enorm belangrijk en geniet dan ook van de verschillende voordelen op dit gebied, door apparaten op afstand te kunnen bedienen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je op je werk erachter komt dat de televisie nog aanstaat. Sterker nog, door een slimme stekker (kom ik straks op terug) te gebruiken kun je ook op een afstand bekijken hoeveel stroom een apparaat verbruikt terwijl deze in de ‘stand-by’ functie staat. Je zult versteld staan hoeveel energie deze alsnog gebruikt.

Of wat dacht je van thuiskomen en gelijk je ovengerecht in de oven kunnen schuiven? Dit is mogelijk met een slimme oven: je kunt via je smartphone op een afstand de oven alvast voor laten verwarmen. Handig, efficiënt en super smart!

Kortom, het kunnen bedienen van apparaten op afstand en dan met name het aan- en uitzetten biedt dus niet alleen maar comfortabele voordelen, maar draagt ook een steentje bij aan het voorkomen van onnodig energieverbruik.

Hoe kun je een apparaat op afstand aanzetten?

bedien apparaat op afstand met een app

Bedien een apparaat op afstand met een app op je smartphone!

Om apparaten te bedienen hoef je echt niet per se een smart home product te hebben. Zelfs niet slimme apparaten kun je op een afstand aanzetten door gebruik te maken van slimme stekkers. Deze slimme stekkers worden ook wel smart plugs genoemd en zijn ontzettend eenvoudig te monteren.

Wanneer je een slimme stekker in het stopcontact doet, kun je hier vervolgens de stekker van een apparaat in steken. Eigenlijk is het dus een compacte stekkerdoos met slimme functies. Er zijn verschillende merken, waarbij de functionaliteiten verschillen. Zo zijn er modellen met een LED-indicatie ring, waarbij je kunt zien hoeveel energie een apparaat op dit moment gebruikt.

Door de slimme stekker vervolgens te koppelen met de vaak gratis bijgeleverde applicatie, kun je deze bedienen via je smartphone of tablet. Zo kun je dus ook onderweg genieten van het voordeel om het apparaat op afstand aan of uit te zetten.

Let op het smart home protocol van de slimme stekkers

Als je van plan bent om zo’n slimme stekker te kopen, raad ik je aan om op het smart home protocol te letten. Wanneer jij meerdere apparaten in huis hebt of bijvoorbeeld gebruik maakt van Google Home als persoonlijke home assistent, is het interessant om de slimme stekkers hiermee te koppelen. Zo kun je met spraak apparaten aan- en uitzetten of de slimme stekker koppelen met Toon voor een nog efficiëntere woning.

Wil je meer weten over slimme stekkers en een selectie ontdekken van de beste slimme stekkers in mijn ogen? Bekijk dan onze top 10 slimme stekkers of check onze adviesgids voor een slimme stekker!

 Black Friday 2022! 

Philips hue ambiance starterkit

Philips Hue Ambiance starterkit E27

Nog geen slimme lampen van Philips Hue, maar wil je dit wel? Dan kan deze Philips Hue starterkit een uitkomst voor je zijn. In dit pakket zit een bridge, schakelaar en twee E27 White Ambiance lampen. Ideaal om een start te maken met Philips Hue. Normaal betaal je voor deze set € 119,99, maar nu betaal je er € 64,99 voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
wat is cortana

Wat is Cortana?

Cortana is de virtuele spraakassistent van Microsoft waarmee je gesproken opdrachten kunt laten uitvoeren.
Lees meer