Android smartwatch koppelen aan iPhone

android smartwatch koppelen aan iphone

Ook als iPhone gebruiker kan je voorkeur uitgaan naar een smartwatch Android. Hoewel een koppeling met een Apple Watch veel makkelijker gaat met een iPhone dan met een Android smartwatch, is er natuurlijk wat te zeggen over het uiterlijk en design van het slimme horloge. Wanneer je bijvoorbeeld liever een smartwatch koopt die wat meer lijkt op een normaal horloge, is de kans groot dat je eindigt bij een model dat draait op Android. In deze blog help ik je op weg met het koppelen van een Android smartwatch aan een iPhone.

Android smartwatch ook steeds vaker voor iPhone

Al enkele jaren (sinds augustus 2015 om precies te zijn) biedt Android Wear de mogelijkheid om een koppeling te maken met iOS apparaten. Een smartwatch voor iPhone en Android is dus geen uitzondering. Dit heeft als groot voordeel dat je eenvoudig een koppeling maakt met bijvoorbeeld je iPhone en direct geniet van verschillende voordelen bij een smartwatch. Denk aan:

 • iMessages van iPhone ontvangen op je smartwatch
 • Notificaties bij oproepen via je iPhone op je smartwatch
 • E-mailberichten via je iPhone lezen op je slimme horloge

En zo zijn er nog een aantal notificatie mogelijkheden vanaf je iPhone naar je Android smartwatch.

Randvoorwaarden van iPhone voor koppeling met Android smartwatch

Hoewel het dus steeds vaker mogelijk is om een connectie te realiseren, is het wel belangrijk om te blijven kijken naar de mogelijkheden bij modellen die je overweegt. Vaak lees je in de productomschrijving of de smartwatch compatibel is met een iPhone, en zo ja, met welke voorwaarden. Ik zet hieronder enkele belangrijke (veel voorkomende) randvoorwaarden voor iPhones op een rij bij een mogelijke koppeling met een Android smartwatch:

 • iPhone 5 of hoger
 • iOS 8.2 of hoger

Daarbij is het belangrijk dat de Android smartwatch minimaal op Android Wear 1.3 draait om een koppeling met iOS te kunnen maken.

Zo kun je een Android smartwatch aan iPhone koppelen

Wanneer je goed hebt gekeken naar je huidige iOS software, het juiste type iPhone en een Android smartwatch met minimaal Android Wear 1.3, kun je onderstaande stappen volgen voor het koppelen.

 1. Sluit je Android smartwatch aan op de oplader
 2. Zet bluetooth aan op je iPhone Dit is nodig om de smartwatch jouw iPhone te kunnen vinden voor het maken van een koppeling
 3. Download de Android Wear app (gratis) in de AppStore op je iPhone
 4. Open de applicatie op je iPhone en klik direct op de blauwe pijl in het scherm
 5. Zodra je smartwatch gevonden is door de iPhone zal er een code op het scherm verschijnen van je smartwatch
 6. Typ de code over op het scherm van je iPhone
 7. Geef toestemming voor de verschillende gegevens om straks onder andere notificaties te kunnen ontvangen op je Android smartwatch
 8. De koppeling is gemaakt!

Je kunt nu genieten van de vele voordelen van je smartwatch! Overige instellingen voor je smartwatch kun je gewoon doen via de in stap 3 gedownloade Android Wear app. Mocht je nog op zoek zijn naar een geschikte slimme horloge, bekijk dan hier de beste smartwatches van dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts