Android Auto komt met ondersteuning voor SmartThings

Rob Tigchelaar Laatste update: 18-01-2021

Android Auto biedt vanaf nu ondersteuning voor SmartThings, het smart home platform voor Samsung. Vanuit de auto kunnen smart home apparaten nu aangestuurd worden en smart home scenario’s geactiveerd worden.

android auto samsung smartthings

Dashboard in een auto, ter illustratie © Evan Simons/Unsplash

Maak je gebruik van Samsung SmartThings en ben je van plan om op kort termijn Android Auto te toe te passen in je auto? Dan hebben we waarschijnlijk goed nieuws voor je: vanaf nu is biedt Android Auto namelijk ondersteuning voor Samsung SmartThings.
Android Auto met Samsung SmartThings

Een van de grote voordelen van Android Auto is dat je al je applicaties kunt bedienen vanaf je dashboard. Je hoeft dus tijdens het rijden niet meer je smartphone uit je zak te halen (wat natuurlijk helemaal niet veilig is) en hebt in een overzicht alles bij de hand.

Vanaf nu komt er een nieuwe ondersteuning bij: Samsung SmartThings. Android Auto biedt de mogelijkheid om smart home apparatuur van Samsung’s smart home systeem te bedienen en smart home scenario’s te activeren.

Wat kun je met deze ondersteuning?

Op Twitter meldt Joe Kester – beter bekend als WinDroidGuy op het social media platform – dat de integratie van SmartThings met Android Auto nu officieel live is. Hoewel we nog maar zes smart home apparaten kunnen bedienen, lijkt er een goede basis te zijn.

Bedien je SmartThings smart home vanuit de auto

Met de nieuwe ondersteuning kun je dus smart home apparaten die gekoppeld zijn met Samsung SmartThings bedienen vanuit je auto, mits je natuurlijk gebruik maakt van Android Auto.

Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de slimme verlichting uit te schakelen als je dit vergeten bent. Of maak alvast je voordeur open door het slimme deurslot te openen. Ook kunnen er smart home scenario’s geactiveerd worden: denk aan een scenario als je weg rijdt van huis of juist vanuit je werk naar huis gaat.
Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.