Android 12 verplaatst smarthomebediening naar het snelle menu

Laatste update: 14-06-2021

Android 12 haalt de toegankelijke smarthomebediening waarschijnlijk uit het powermenu van de Androidsmartphones.

Android 12

Android 12 op smartphones © Google

Sinds kort kun je de tweede bèta van het smartphonebesturingssysteem Android 12 downloaden. Die versie van het systeem voert een verandering door waar gebruikers niet over te spreken zijn: de smarthomebediening wordt verplaatst.
Android 12 verplaatst smarthomebediening

Met de release van Android 11 voerde Google een verandering door aan het powermenu. In dat menu zitten nu verschillende knoppen (bedieningselementen) waarmee je razendsnel apparaten in- en uitschakelt in huis. Je krijgt in een handig overzicht te zien welke apparaten hebt, welke aanstaan en welke uitstaan.

Dat menu is op elk moment op te roepen, omdat het powermenu op elk moment op te roepen is. Ongeacht de app die je op dat moment gebruikt of de instelling die je op dat moment wijzigt. Dat maakt dergelijke bedieningselementen voor je smarthome zeer toegankelijk en benaderbaar. Wellicht vond Google dat de knoppen te gemakkelijk waren, want in de tweede bèta van Android 12 zijn de knoppen dus verplaatst.

De verschillende bedieningselementen zijn voortaan te vinden in het snelle menu. Dat is het menu dat je naar beneden trekt, waar je ook je wifi- en bluetoothinstellingen aantreft (om maar een voorbeeld te geven). Daardoor wordt het powermenu wederom de plek waar je alleen je telefoon uitschakelt en opnieuw opstart.

Veel verschillende gebruikers hebben nu van zich laten horen. Onder andere op Twitter, bijvoorbeeld. Er is zelfs een foutrapport achtergelaten in de Issue Tracker van het bedrijf, waar inmiddels meer dan driehonderd mensen hun onvrede geuit hebben over de verandering. Google reageert echter zelden op druk van buitenaf, dus het is nu de vraag of dit zoden aan de dijk zet.

Het duurt nog even voordat Google een stabiele versie van het besturingssysteem lanceert, dus wellicht komt Google nog op het besluit terug. Mocht de verandering blijven, dan doe je er goed aan een snelkoppeling te maken van de Google Home-app.
Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
1 antwoord
  1. Peter
    Peter zegt:

    Zie ik het goed slaat dit alleen op Google Home en niet op andere systemen, zoals homey of home assistant? Als dat klopt is het voor mij alleen maar overbodige ballast.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.