Amazon werkt aan ‘Alexa Smart Wall Display’

Rob Tigchelaar Laatste update: 09-02-2021

Amazon zou bezig zijn met de ontwikkeling van een Alexa commandocentrum aan de muur. Het commandocentrum zal slank zijn, voorzien zijn van een scherm en dezelfde mogelijkheden bieden als een smart display.

alexa smart wall display

Beeld ter illustratie © Avery Klein

Amazon zou op dit moment bezig zijn met een smart home commandocentrum met Alexa onder de motorkap. Niet in de vorm van een smart speaker of smart display, zoals we dat gewend zijn, maar in de vorm van een muurscherm.

Alexa Smart Wall Display

Het Alexa product is nog niet door Amazon zelf aangekondigd, maar wordt gemeld in een rapport van Bloomberg. Gezien dit ‘Alexa Command Center’ nog geen naam heeft, noemen wij hem voor nu maar even de Alexa Smart Wall Display. Dit is dus niet dé naam voor het apparaat, maar als we vertellen wat er mogelijk geïntroduceerd gaat worden lijkt zo’n soort naam te verwachten.

Het gaat namelijk om een smart home commandocentrum met Alexa onder de motorkap die je tegen de muur kunt schroeven. Gezien het Alexa commandocentrum ook voorzien zou zijn van een display in twee verschillende groottes (10 en 13 inch) en een camera, lijkt hij veel weg te hebben van een smart display.

In het artikel van Bloomberg wordt gesproken over een slank apparaat, wat bedoelt is om aan de muur te bevestigen. Dit doet ons een beetje denken aan de domotica-systemen, waarmee je de bediening uitvoert via een touchpaneel aan de muur.


smart home voor beginners gidsElke zaterdag het laatste nieuws van Smarthomeweb.nl in je inbox?

Meld je gratis aan en krijg de 60 pagina dikke Smart Home voor Beginners gids tijdelijk gratis.


Functies Alexa Command Center

De te verwachten functionaliteiten van de Alexa Smart Wall Display zij onder meer dat je er natuurlijk je smart home apparaten mee kan bedienen.  Ook zou het display met de camera ervoor kunnen zorgen dat je videogesprekken kunt voeren en media ermee af kunt spelen. Daarbij geniet je natuurlijk van het voordeel dat je hem op een praktische plek tegen de muur zou kunnen bevestigen, zonder dat dit ruimte in beslag neemt (of kan zorgen voor een rommelige look).

Prijs en beschikbaarheid Alexa Command Center

Nogmaals: Amazon zelf heeft dus nog niets naar buiten gebracht over dit smalle slimme display voor  aan de muur. Toch weet Bloomberg al te voorspellen dat het Alexa Smart Wall Display waarschijnlijk tussen de 200 en 250 dollar zal gaan kosten. We hoeven hem ook nog niet op kort termijn te verwachten: de releasedatum zou eind 2021 of begin 2022 zijn.

De komst van deze Alexa Smart Wall Display is net zo onzeker als de Alexa slaaptracker voor slaapapneu, waar ook geruchten op het internet over rondgaan, maar waar Amazon zelf nog geen woord over gerept heeft.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *