Meerdere spraakassistenten voor Amazon?

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Een bijzondere wens van Amazon: ondersteuning voor meerdere spraakassistenten met behulp van verschillende spraakopdrachten. Zo zou bijvoorbeeld een Alexa smart speaker ook andere spraakassistenten kunnen ondersteunen.

amazon meerdere spraakassistenten

Ter illustratie © Unsplash

Onder de noemer Voice Interoperability Initiative kondigt Amazon het initiatief aan. Inmiddels hebben al zo’n 30 bedrijven te laten weten mee te willen werken aan het initiatief van Amazon. 

Voice Interoperability Initiative: samenwerking van spraakassistenten

Dit meldt Amazon afgelopen dagen in een persbericht. Amazon is van mening dat spraakassistenten beter met elkaar samen zouden moeten werken. Een gebruiker zou met een smart speaker niet gebonden moeten zijn aan één voice assistant. Met behulp van verschillende spraakopdrachten zouden gebruikers van een smart speaker of smart display diverse spraakassistenten als Alexa kunnen oproepen.

Meer dan 30 bedrijven willen mee werken aan het initiatief

Dat Voice Interoperability Initiative van Amazon in goede orde ontvangen wordt, blijkt uit de potentiële samenwerkingen. Inmiddels hebben al meer dan 30 – van grote tot kleine – bedrijven aangegeven mee te willen. Voorbeelden zijn BMW, Sonos en Spotify. Wat we hadden verwacht: Google lijkt nog niet open te staan voor een harmonieuze samenwerking van spraakassistenten. Logisch: Google heeft haar eigen smart speakers en -displays met Google Assistant.

Sonos speakers kunnen reeds schakelen tussen spraakassistenten

Nieuw is een mogelijkheid tot meerdere spraakassistenten op één smart speaker of smart display echter niet. Sonos kwam eerder dit jaar met een update, waarmee niet alleen Alexa maar ook Google’s spraakassistant toegepast kan worden als voice-assistant: Sonos met Google Assistant. De spraakassistent kan in tegenstelling tot het initiatief van Amazon niet via spraakopdrachten opgeroepen worden, maar kan geswitcht worden via de instellingen in de Sonos-app.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *