Amazon voorziet Echo Show 8 en 5 van betere camera’s

Laatste update: 13-05-2021

Amazon kondigt nieuwe versies van de Echo Show 8 en Echo Show 5 aan. Ook is er een editie voor kinderen gepresenteerd van de Show 5.

Nieuwe Amazon Echo Show 8 © Amazon

De grote nieuwe feature voor de Amazon Echo Show 8 en 5 is de vernieuwde camera. De Show 8 heeft nu dezelfde dertien megapixelcamera als op de Echo Show 10. De camera heeft een breed gezichtsveld van 110 graden. Het systeem maakt gebruik van pan en zoom om onderwerpen scherp in beeld te houden.
Nieuwe Amazon Echo Show-modellen

Daarnaast heeft de nieuwe Echo Show 8 nu een octacore-processor aan boord. Maar voor de rest is het dezelfde Echo Show 8 die sinds 2019 beschikbaar is. Het model is verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs en heeft een prijskaartje van 129,99 dollar.

De nieuwe Show 8 mag bovendien rekenen op extra softwarefuncties. De camera herkent een mens wanneer die voorbij loopt. Die informatie wordt vervolgens gebruikt voor het activeren van een ingestelde routine. Dit is een opt-in-functie; je moet zelfs een unieke code invoeren wanneer je hiervan gebruik wil maken. Zo weet iedereen zeker dat de functie niet per ongeluk geactiveerd is.

Het bedrijf zorgt er verder voor dat de nieuwe Echo Show 8 en 5 Alexa’s beveiligingsmodus kunnen activeren, waardoor je de camerabeelden op je smartphone kunt bekijken. Verder krijgt de Show 8 toegang tot augmentedreality-effecten. Het scherm kan zodoende gevuld worden met hartjes als een soort reactie; ook kun je een achtergrond aanpassen.

Echo Show 5 (Kids Edition)

De Amazon Echo Show 5 heeft minder grote upgrades. De camerasensor beschikt nu over twee (in plaats van één) megapixel. Maar verder zijn er geen nieuwe functies. Ook dit model is verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs. De prijs is permanent omlaag gegooid naar 84,99 dollar.
Tot slot is er nog de Echo Show 5 Kids Edition. Dat is dezelfde Show 5, maar dan met een opvallende, stoffen laag. Je betaalt hier tien dollar meer voor, maar dan krijg je wel een jaar lang toegang tot  het Amazon Kids Plus-abonnement.

De nieuwe producten zijn meteen te koop, maar het opsturen kan wat langer duren. Ook Amazon heeft namelijk last van de wereldwijde chiptekorten.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.