Amazon verbetert spraakbediening voor Fire TV

amazon fire tv spraakbediening

▲ Amazon Fire TV afstandsbediening © Unsplash

Amazon rolt de komende weken een flinke verbetering uit voor de spraakbediening voor Amazon Fire TV. Middels een Amazon Echo smart speakers kunnen gebruikers strakjes veel meer dan enkel Fire TV starten: zo kan er ook genavigeerd worden en kan de smart TV zelfs als slim display ingezet worden.

Amazon komt een flinke update waarbij de spraakbediening voor haar Fire TV nog makkelijker mogelijk gaat zijn. Sterker nog: je kunt jezelf afvragen waarvoor je de Amazon Fire TV Stick, de afstandsbediening, strakjes eigenlijk nog voor nodig hebt.

Verbeterde spraakbediening via Amazon Echo voor Fire TV

Zoals je waarschijnlijk al weet, is het mogelijk om een Amazon Echo smart speaker te koppelen aan je Fire TV, zodat je deze met spraak kunt bedienen. Zo kun je vragen om Fire TV te starten of te stoppen. Veel gespecialiseerder dan dat was echter niet mogelijk: denk aan het starten van een specifieke aflevering van je favoriete serie op Prime Video of het checken van je Prime Video kijklijst.

Amazon kondigt verbeteringen aan

Echter melden diverse media dat Amazon een verbetering heeft aangekondigd voor het bedienen van Fire TV middels gesproken opdrachten op een smart speaker. Zo zou je Alexa straks de volgende spraakopdrachten kunnen geven:

  • Alexa, open Netflix
  • Alexa, show me The Joker on Prime Video

Daar zou het volgens The Ambient echter niet bij blijven: zo zou je zelfs kunnen vragen om te ‘scrollen’ of om een stap terug te gaan.

Gebruik je smart TV met Amazon Echo speakers als slim display

Je kunt naast het genieten van een verbeterde spraakbediening, ook diverse andere informatie opvragen. Zo kun je het weer vragen, je afspraken bekijken of de verkeersdrukte naar je werk opvragen. Je moet hiervoor de startopdracht ‘He Alexa, show me…’ gebruiken.

Niet mogelijk op Echo Show displays

Het is hierbij dus wel belangrijk dat er een koppeling is van je Amazon Echo met Amazon Fire TV op je smart TV. Daarbij is het goed om te melden dat dit niet mogelijk is met een smart display van Amazon, bijvoorbeeld de nieuwe Amazon Echo Show 10: deze zou immers zelf beelden laten zien.

Now you can use some of the most popular Alexa experiences and skills hands-free by using your Alexa device paired with your Fire TV.
– Amy Shotwell, Amazon

Deze ‘ Alexa Show Me update’  wordt uitgerold in de komende weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts