Amazon upgrade haar smart speaker voor kinderen

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Amazon heeft de Amazon Echo Dot Kids, een slimme speaker voor kinderen, in een nieuw jasje gegoten.

amazon upgrade smart speaker voor kinderen

© Unsplash

De speciale smart speaker voor kinderen is nu kleurrijker dan zijn oudere broertje en kan een hoger volume produceren. Ook heeft Amazon bekend gemaakt dat er nieuwe features gelanceerd worden in de kindvriendelijke FreeTime applicatie, waar onder andere kinderboeken te ontdekken zijn.

Nieuwe update van de Amazon Echo Dot Kids

Vorig jaar lanceerde Amazon de eerste smart speaker voor kinderen: de Amazon Echo Dot Kids. Deze kindvriendelijke slimme speaker had toen al een opvallend uiterlijk, maar krijgt met deze nieuwe update twee kleurvarianten erbij. Zo schijnt er een regenboog variant op de markt te komen en een Frost Blue, weet Engadget te melden. Naast de twee nieuwe kleuren schijnt er ook een technische upgrade doorgevoerd te zijn: zo laat Amazon weten dat de speakers 70% luider zijn dan de eerder gelanceerde Amazon Echo Dot Kids.

Gratis een jaar lang FreeTime Unlimited met nieuwe features

Kopers van de nieuwe slimme speaker voor kinderen van Amazon krijgen een jaar lang gratis onbeperkt toegang tot de content op FreeTime, Amazon’s applicatie waarop kindvriendelijke content te vinden is. In deze applicatie heeft Amazon ook twee nieuwe mogelijkheden bekendgemaakt: de eerste is een kindvriendelijke nieuwsvoorziening waarbij ouders kunnen sturen op welk nieuws de kids voor ogen krijgen.

De tweede feature die Amazon doorgevoerd heeft is ‘Alexa Skill Prints’. Hiermee kunnen kinderen de hoofdrol spelen in een avontuur met behulp van interactieve mogelijkheden. Deze nieuwe functie is alleen mogelijk bij een smart speaker die gekoppeld zijn aan een ouderlijk account.

Amazon hecht waarde aan privacy en smart home toepassingen voor kinderen

Amazon is een van de weinigen die slimme producten en diensten aanbiedt die speciaal voor kinderen ontwikkeld zijn. Zo maakte het Amerikaanse bedrijf vorig jaar bekend dat het kinderen wil gaan belonen als zij bij het communiceren met Alexa eindigen met een dankwoord.

Ook is de Amazon Echo Dot Kids een van de weinigen smart home apparaten die speciaal voor kinderen bedoeld is. En dat Amazon ook bij FreeTime waarde hecht aan de privacy voor kinderen, blijkt uit de vele functionaliteiten voor ouders. Zo kan de complete geschiedenis beoordeeld worden, is alles inzichtelijk wat gedeeld wordt en kunnen alle opnames makkelijk verwijderd worden. Eerder konden wij ook melden dat Amazon Alexa opnames verwijderen een stuk makkelijker heeft gemaakt.

Nog geen aankondigen van Amazon Echo speakers in Nederland

Tot op heden heeft Amazon haar pijlen nog niet op Nederland gericht. Wie een smart speaker met Alexa in huis wilt halen dient deze met een omweg aan te schaffen. Daarbij is Amazon Alexa in Nederland ook nog steeds niet in onze eigen taal beschikbaar.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *