Amazon Show Mode verandert Lenovolaptops in smart displays

amazon echo show 10

▲ Amazon Echo Show © Amazon

Veel pc- en laptopmakers voorzien hun software-omgevingen al van Amazon Alexasoftware (alhoewel dat in Nederland wellicht nog niet zo vaak voorkomt), maar Lenovo gaat nu een stapje verder. Dat bedrijf voegt namelijk de Show Mode toe aan recent gelanceerde Lenovo Yoga-, IdeaPad- en ThinkPad-laptops. Daardoor veranderen ze effectief in een smart display.

Amazon Show Mode naar Lenovolaptops

Dit brengt een groot voordeel met zich mee. Ben je op zoek naar een stemassistent die altijd voor je paraat staat, dan heb je er straks eentje in je computer ingebouwd. Het nadeel is natuurlijk dat wanneer je niet op zoek bent naar een stemassistent die altijd voor je paraat staat, je te maken krijgt met extra bloatware op je laptop. Gelukkig kun je de Alexa-app verwijderen van Windows 10, waardoor de extra functionaliteit ook weer verdwijnt.

Amazon laat weten dat de Show Mode op twee manieren te activeren is op Lenovolaptops. Je opent de Alexa-app op Windows 10 en drukt op de knop voor Show Mode. En anders kun je het commando “Alexa, open Show Mode” gebruiken, wanneer je Alexa geopend hebt.

Met Alexa op je laptop kun je wel een hoop dingen realiseren. Ben je al bekend met Alexa op je smart speaker of display, dan komt je dit bekend voor. Je stelt herinneringen in, bekijkt to-do-lijsten, leest e-books via Audible, bekijkt recepten of maakt voice of video calls. Je Lenovolaptop functioneert na het updaten dus in feite als een smart display, mits je bereid bent je laptop 24/7 aan te hebben staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts