Amazon Music in Nederland

Amazon Music in Nederland (HD - Abonnement - Unlimited)

▲ Afbeelding ter illustratie © Canva

Als Amazon Music je niet bekend in de oren klinkt is dat niet raar. Amazon Music is een muziekstreamingsservice van het Amerikaanse bedrijf Amazon die de concurrentie aangaat met diensten als Spotify, Apple Music en Youtube. In deze blog vertellen we je alles over Amazon Music van hoe je het gebruikt tot wat het kost.

Wat is Amazon Music HD Nederland?

Amazon Music is een muziekstreamingsservice waarmee je nummers kunt afspelen via de Amazon Music app of Amazon Music website. Je kunt muzieknummers en afspeellijsten luisteren zowel online als offline en ook is het mogelijk om ze advertentievrij af te spelen. Online kan je de muziek altijd luisteren wanneer je internetverbinding hebt en offline kan dit wanneer je de nummers die je wilt luisteren gedownload hebt. Amazon Music geeft je de beschikbaarheid tot miljoenen nummers welke je simpel kunt vinden via de zoekbalk. De app is voor zowel Android als iOS gebruikers te gebruiken, je download de app gemakkelijk in de Apple App Store of in de Google Play Store.

Naast dat je Amazon Music via de app of website kunt gebruiken is het ook mogelijk om dit via smart home Alexa apparaten te doen, een voorbeeld is de Amazon Echo. Wanneer je met Amazon Alexa, de spraakassistent van Amazon, de speaker bedient om een nummer af te spelen dan kan dit via Amazon Music. Je zegt dan bijvoorbeeld: “Alexa, speel Ed Sheeran – Bad Habits af”, de speaker zal dit nummer dan via je Alexa speaker afspelen.

Amazon Music abonnement of is er een gratis versie?

Voor Amazon Music is een abonnement vereist, je kunt de muziekstreamingsdienst niet voor langere tijd gebruiken zonder te betalen hiervoor. Wel is er een 30 dagen proefversie beschikbaar waardoor je 30 dagen gratis gebruik kunt maken van Amazon Music. Na deze 30 dagen moet je dan gaan betalen om de dienst te blijven gebruiken. Je hebt meerdere abonnementsvormen om uit te kiezen om Amazon Music te gebruiken. Je hebt Amazon Music unlimited en je hebt Amazon Prime Music. Met Amazon Music unlimited haal je alles in huis, dit abonnement geeft je toegang tot alle nummers en afspeellijsten zowel online als offline.

amazon echo dot 4

Amazon Echo (4e generatie)

Een uitstekende speaker van Amazon die te gebruiken is als smart home hub en muziekbox met ingebouwde spraakassistent Alexa.

Amazon Music unlimited

Amazon Music Unlimited is voor iedereen beschikbaar voor € 9,99 per maand en de eerste 30 dagen zijn gratis voor de nieuwe gebruikers. Wanneer je dit abonnement van 9 euro en 99 cent per maand afsluit dan heb je toegang tot alle nummers en afspeellijsten zonder beperkingen. Je kunt voor dit bedrag nummers zelf overslaan, nummers zelf opzoeken, online en offline en advertentievrij muziek beluisteren.

Er zijn ook studentenabonnementen voor € 4,99 en gezinsabonnementen voor € 14,99. Bij het gezinsabonnement kunnen er dan 6 individuele accounts gebruikt worden per abonnement.

Amazon Prime Music

Amazon Prime Music is een extra toevoeging die je krijgt als je een Amazon Prime abonnement hebt. Je betaalt gewoon je standaard bedrag voor Prime Video en krijgt Prime Music er dan gratis bij. Met dit abonnement krijg je toegang tot meer dan 2 miljoen nummers en meer dan 2.000 afspeellijsten welke je allemaal online, offline en advertentievrij kunt afspelen. Als je als Prime member toegang wilt tot alle nummers en afspeellijsten dan krijg je korting en betaal je € 7,99 voor volledige toegang op Amazon Music.

Hoe werkt de Amazon Music app?

Je kunt de Amazon Music app downloaden in de Apple App Store of Google Play Store of je gaat naar de website van Amazon Music. Wanneer je op Amazon Music kunt kun je via een zoekbalk je favoriete muziek opzoeken en streamen. Dit kan je dan toevoegen aan een zelf gemaakte afspeellijst om de volgende keer snel je nummer af te spelen. Met een afspeellijst kan je sowieso jouw eigen lijst samenstellen en alleen naar muziek luisteren die jij graag wilt horen. Dit alles is mogelijk wanneer je een abonnement afsluit.

Vergelijking: Amazon Music vs Spotify

Als je Amazon Music vergelijkt met Spotify dan kom je tot de conclusie dat de twee muziekstreamingdienst niet veel van elkaar verschillen. Voor beide diensten heb je abonnementen nodig om gebruik te kunnen maken van alle functies. Echter, geeft Spotify je wel een gratis optie waarmee je muziek kunt luisteren, alleen is dit wel met advertenties en je kunt nummers niet zelf overslaan. Een ander verschil over prijs is dat Spotify een duidelijke structuur heeft in het aanbod met 4 verschillende abonnementsvormen: een gratis abonnement, een premium abonnement, een gezinsabonnement en een abonnement voor studenten. Bij Amazon ligt dit anders, hier zijn er meerdere opties mogelijk. Dit omdat je korting krijgt wanneer je al Amazon Prime hebt en ook is er een optie om een abonnement te nemen voor op je Amazon Echo-luidspreker of Echo-dot. Met dit abonnement kun je alleen muziek streamen via die apparaten. Zo is het aanbod van Spotify wat gestructureerder, maar kan je bij Amazon Music juist weer verschillende dingen combineren waardoor je vollediger uit bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
ikea slimme stekker

IKEA slimme stekker (smart plug)

Met de slimme stekker van IKEA kun je apparaten met een stekker aan- en uitzetten met je app. Ook kun je handige timers zetten, waardoor apparaten aan- of uitgaan op een bepaalde tijd.
Lees meer