Amazon Echo Show 5 gelanceerd

amazon echo show 5

▲ De Amazon Echo Show 5 © Amazon

Amazon heeft afgelopen week de nieuwe Amazon Echo Show 5 aangekondigd. Het smart display van Amazon is voorzien van een 5,5 display en is daarmee een kleiner alternatief voor de onlangs op de markt gebrachte Google Nest Hub. Eerder dit jaar kwam Amazon met Echo Show 10 naar buiten: tevens een smart display, maar dan met een schermgrootte van 10 inch.

Echo Show 5: een kleiner smart display

Met de nieuwe Echo Show 5 lijkt Amazon antwoord te geven op een alternatief voor de Google Nest Hub. Het smart display van Amazon is stukken kleiner dan zijn grotere broer, de Echo Show 10. Net als de smart speakers van Amazon is ook de Echo Show 5 voorzien van Alexa als spraakassistent onder de motorkap.

Gelijkenissen met Google Nest Hub

Wat wel opvallend is zijn enkele gelijkenissen met de Google Nest Hub. Zo was eerder te lezen op Smarthomeweb.nl dat de ronde hoeken van het smart dislay van Google Nest een iPad gevoel gaven, iets wat ook terug te zien is bij de Echo Show 5. Daarnaast is ook de behuizing aan de achterzijde van het smart display voorzien van zachte, stoffen structuur.

Videobellen via Echo Show 5 is mogelijk

Dankzij een aanwezige camera is het mogelijk om via de Echo Show 5 te bellen met beeld, videobellen. Dit kwamen we niet tegen tijdens onze Google Nest Hub review. Opvallend is dat het display daarnaast ook voorzien is van een schuifknop om de microfoon uit te schakelen. Hiermee zet Amazon opnieuw een goede stap richting een verbeterde privacy voor de eindgebruiker: eerder deze week kondigde de Amerikaanse gigant ook aan dat Alexa opnames verwijderen nu makkelijker is.

Amazon Echo Show 5 in Nederland: nog even wachten

Wie staat te trappelen om het smart display van Amazon op nachtkastje te kunnen zetten, zal geduld moeten hebben. Amazon heeft het display deze week aangekondigd, met daarbij de release datum: vanaf 26 juni 2019 is de Echo Show 5 te koop. Tot op heden richt Amazon haar pijlen echter nog niet op Nederland en is er ook geen aankondiging gedaan over de beschikbaarheid of de koopmogelijkheden in ons land.

Net als bij andere Alexa speakers zullen deze gekocht moeten worden uit het buitenland of via een partner van webshops als Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts