Amazon Echo Dot nu ook te koop in Nederland!

amazon echo dot nederland
Amazon Echo Dot. © Amazon/Press

▲ De nieuwe Amazon Echo Dot © Amazon

Twee nieuwe speakers van Amazon zijn nu ook te koop in Nederland. Het gaat om de internationale versies van de nieuwe Amazon Echo en de Echo Dot speakers. Beide speakers kun je nu voorbestellen via de Nederlandse Amazon webshop en worden op 11 november uitgebracht.

Het is voor het eerst dat Amazon zijn eigen smart speakers verkoopt in Nederland. Voorheen waren de speakers van Amazon alleen te koop in Nederland via resellers. Het gaat om de nieuwste Amazon Echo (4de generatie) en de Amazon Echo Dot speaker die tijdens het Hardware event 2020 werden gepresenteerd.

Helaas moeten we je wel teleurstellen en spreekt Alexa nog steeds niet de Nederlandse taal. Het ligt dan misschien voor de hand dat je kiest voor de Engelse taal, maar je hebt ook de keuze voor Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Wanneer de Amazon de Nederlandse taal onder de knie krijgt is nog niet bekend, wel zien we dit als een eerste stap richting de Nederlandse Markt.

Wat kun je wel met de Amazon Echo speakers in Nederland?

Hoewel de meeste Nederlanders wel Engels spreken kun je eigenlijk best veel met deze speaker. Zo kun je de speaker gewoon gebruiken voor het afspelen van muziek en zit er in de speaker zelfs een 3,5 mm audio ingang. Omdat het hier gaat om smart speaker kun je ook allerlei vragen en commands aan Alexa geven. Dit kunnen simpele vragen zijn als hoe laat is het of wat is het voor weer vandaag, maar wanneer je slimme apparaten hebt kun je deze met spraak bedienen.

Ook zit er in de speaker een ingebouwde smart home Hub, hiermee kun je apparaten koppelen die met Zigbee werken. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting van Philips Hue. Heb je slimme lampen van Hue dan kun je met spraak de lampen bedienen door Alexa een command te geven.

Daarnaast heeft Alexa nog wat andere handige functies, zo kun je bijvoorbeeld met spraak timers zetten met spraak of  afspraken in je agenda zetten. Heb je meerdere Alexa speakers in of om je huis dan kun je via deze speakers ook omroepen, bijvoorbeeld: “He Alexa, announce dinner is ready”.

Prijs en overige specificaties Amazon Echo Dot Nederland

Misschien de belangrijkste vraag: wat kosten deze speakers dan? De kleinste variant de Amazon Echo Dot is te koop via Amazon.nl voor 59,99 euro. In deze speaker zit een 40 mm luidspreker en de speaker heeft de volgende afmeting: 100 x 100 x 89 mm. De Amazon Echo is een stukje groter en heeft de volgende afmeting: 144 x 144 x 153 mm. Ook moet de Amazon Echo zorgen voor een beter geluid, want de speaker heeft een 76,2 mm neodymium woofer en 2 x 20 mm tweeters. Deze speaker is te koop voor 99,99 euro.

Beide Echo speakers zijn in Nederland alleen in het antraciet en zwart verkrijgbaar

Verder is het belangrijk om te weten dat beide speakers een ingebouwde Zigbee smart home hub hebben, het is daarom mogelijk om Zigbee apparaten te koppelen aan de smart speaker. Ook heeft de speaker een mogelijkheid voor een Bluetooth connectie. Op de website staat vermeld dat beide speakers op 11 november 2020 uitgebracht worden, wij gaan er vanuit dat de speakers dan ook uitgeleverd zullen worden!

Check hieronder een filmpje van CNET, hierin geven ze meer uitleg over de nieuwe Amazon speakers:

One comment
  1. De Amazon Echo dot 4 heeft geen Zigbee hub ingebouwd. De Zigbee hub is wel in de Echo 4 geplaatst, maar heeft beperkte mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts