Amazon Alexa kan vanaf nu ook je games op Xbox downloaden

Laatste update: 14-04-2021

Het is vanaf nu mogelijk stemassistent Amazon Alexa de opdracht te geven een bepaalde game te downloaden voor je Xbox-spelcomputer.

Amazon Alexa op een Echo © AMAZON

Amazon laat gebruikers van Amazon Alexa nu ook games downloaden naar een Xbox One, Xbox Series X en Xbox Series S middels een simpel stemcommando. Je hoeft hiervoor geen nieuwe skill te downloaden. Heb je je Xbox al aan Alexa gekoppeld, dan kun je het commando “Alexa, download [naam van de game] from Xbox Game Pass.”

Amazon Alexa op Xbox

Mocht je je Xbox al gekoppeld hebben, dan zal Alexa dus het genoemde spel direct downloaden op de (externe) harde schijf van je Xbox. Daarnaast kun je aan Alexa vragen welke games er populair zijn, welke games nieuw zijn en welke spellen binnenkort verdwijnen van Xbox Game Pass.

Xbox Game Pass is een abonnement waarmee je maandelijks toegang krijgt tot een groot aanbod aan videogames. Met het meest uitgebreide abonnement speel je die games op je Xbox of Windowscomputer, en anders via de cloud op je Androidapparaat.

Mocht je de Xbox nog niet aan Amazon Alexa gekoppeld hebben, en je vraagt of Alexa een game wil downloaden, dan laat ze weten dat je de koppeling eerst nog moet verrichten. Je hebt hier de Xbox-skill voor nodig, die je kunt downloaden via de Alexa-app.

Gameconsoles binnen een smarthome

De laatste tijd zien we dat gameconsoles, zoals een Xbox, steeds vaker op een bepaalde manier opgenomen kunnen worden in een smarthome.

Naast de integratie met Alexa, ondersteunt de Xbox ook de Google Assistent. Met beide stemassistenten is het mogelijk de console te activeren of een game op te starten. Met Alexa is het bovendien mogelijk je mail te checken en onder meer het weer op te vragen.

Aanvankelijk komen de mogelijkheden van Amazon Alexa eerst naar gebruikers in de Verenigde Staten. Maar later komen ook andere landen aan de beurt. Wil je nu al je Xbox met je stem bedienen, dan kun je de Google Assistent toevoegen door je Xbox-profiel te koppelen aan je Google-account via de Google Home-app.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *