Amazon Alexa kan nu schakelen tussen meerdere talen

Rob Tigchelaar Laatste update: 03-12-2020

Amazon Alexa kan nu automatisch schakelen tussen meerdere talen. Voorheen waren gebruikers beperkt tot twee talen tegelijk.

amazon alexa meerdere talen

Amazon Alexa Echo, ter illustratie © Unsplash

Spraakassistent Alexa kan nu automatisch schakelen tussen meerdere talen. Het is niet de enige update die we kunnen verwachten van de spraakassistent van Amazon: zo kan de voice assistant ook beter anticiperen en helpen bij specifieke spraakopdrachten. Tenslotte zijn er ook een aantal nieuwe wijzingen bij het gebruik van Alexa tijdens het kijken van TV via Amazon Fire TV.

Automatisch schakelen tussen meerdere talen met Alexa

Het klopt: we hadden al de mogelijkheid om Alexa automatisch te laten schakelen tussen twee verschillende talen, bijvoorbeeld Engels en Frans. Nu kunnen er echter meerdere talen gekozen worden dan slechts twee op bijvoorbeeld een smart speaker of -display. In de Alexa applicatie kunnen gebruikers aangeven tussen welke talen er allemaal geschakeld moet kunnen worden.

Gebruikers kunnen met spraakopdracht “Alexa, speak” gevolgd door desbetreffende taal, makkelijk schakelen tussen de verschillende talen.

Alexa kan nu ook beter anticiperen op spraakopdrachten

Naast de mogelijkheid om makkelijk te schakelen tussen verschillende talen, zou Alexa ook beter kunnen anticiperen op specifieke spraakopdrachten. Zo zou je kunnen vragen hoelang iets duurt, denk aan het koken van een ei, waarna Alexa voorstelt om een timer te zetten voor het koken van ei.

Tenslotte zou Amazon Alexa ook diverse nieuwe mogelijkheden krijgen bij het kijken van televisie middels Fire TV; zeg dat je popcorn gaat pakken tegen de spraakassistent, om de televisie te pauzeren.

Meer smart home artikelen

ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *