Alles bedienen met één afstandsbediening

alles bedienen met een afstandsbediening

▲ Weg met verschillende afstandsbedieningen! © Pixabay

Tegenwoordig hebben veel apparaten in je huis een eigen afstandsbediening. Een afstandsbediening voor je tv, voor de tv ontvanger en ook één voor het geluidsysteem. Helemaal niet handig en zeker niet wanneer je graag een slim huis wilt.

Gelukkig heeft Logitech hier een oplossing voor en kun je alles bedienen met één afstandsbediening: de Logitech Harmony Elite. In dit bericht vertel ik graag meer over deze smart afstandsbediening, hoe deze werkt en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is de Logitech Harmony Elite voor afstandsbediening

alle apparaten bedienen met een afstandsbediening

Met de Logitech Harmony koppel je alle apparaten die werken met een afstandsbediening aan een zogeheten Hub. Deze Hub zorgt ervoor dat er een koppeling gemaakt wordt met de apparaten en de afstandsbediening.  Het koppelen van de apparaten kun je via een app op je smartphone doen of via de computer. Hiermee voorkom je dat er in huis overal ontvangers staan en kastjes die normaal gesproken in het zicht moeten staan voor het bedienen met een afstandsbediening.

Koppel slimme apparaten met deze afstandsbediening

Naast apparaten met een afstandsbediening kun je ook slimme apparaten koppelen met de Harmony. Koppel bijvoorbeeld je robotstofzuiger met de Hub en via de afstandsbediening zet je de robotstofzuiger aan. Denk ook aan andere slimme producten als een slimme thermostaat, deurbel, de verlichting of het besproeiingssysteem in de tuin.

Verder is het ook heel makkelijk om scenario’s te maken. Door scenario’s te maken kun je eenvoudig met één knop een bepaalde ‘setting’ aanzetten. Een voorbeeld: de hele dag gewerkt en is het tijd om even op de bank te ploffen voor de televisie? Druk dan op één knop en de tv gaat aan, je favoriete zender komt tevoorschijn en de lichten worden gedimd tot de juiste lichtsterkte.

Voordelen van alles bedienen met één afstandsbediening van Logitech:

  • Mogelijkheid om 15 apparaten tegelijk te bedienen met één afstandsbediening: doordat je nu maar één afstandsbediening hebt, hoef je nooit te zoeken naar een afstandsbediening of te kijken of je wel de juiste hebt. Daarnaast is het ook gewoon heel makkelijk om met één afstandsbediening alles te bedienen.
  • TV-ontvangers wegwerken: een van de belangrijkste voordelen waar ik zelf veel profijt van heb, is het wegwerken van mijn Ziggo tv-kastje. De afstandsbediening wordt geleverd met een IR-miniblaster, hiermee werkt de afstandsbediening en hier stuur je de signalen naar toe. Normaal zou je deze signalen direct versturen naar het TV-kastje van je provider. Het TV-kastje hoeft dus niet meer in het zicht te staan en kun je verbergen in een kast. De IR-miniblaster is klein en niet opvallend, dus dit probleem is ook meteen opgelost.
  • Je kunt zelfs alles met voice assistent gebruiken: een ander voordeel is dat je ook een koppeling kunt maken met een voice assistant. Doordat Logitech een mogelijkheid heeft om een koppeling te maken met bijvoorbeeld Google Home, kun je de afstandsbediening ook bedienen via de voice assistant van Google. Ik kan nu aan Google vragen of hij de tv aan zet op mijn favoriete zender.
  • Gemakkelijk te installeren: een ander voordeel is dat de afstandsbediening zeer eenvoudig te installeren is. Met enkele stappen voeg je snel en gemakkelijk een nieuw apparaat toe.
logitech harmony allles in een afstandsbediening

De Logitech Harmony Elite: de alles in één afstandsbediening

Persoonlijk vind ik de Logitech Harmony Elite een waardevolle toevoeging voor mijn smart home. Naast de handige functionaliteiten heb ik ook mijn Ziggo kastje weg kunnen werken en hangt deze niet meer onder mijn tv te bungelen. De Logitech Harmony Elite wordt geleverd met een Hub. Deze Hub maakt het mogelijk om apparaten met elkaar te koppelen. Deze alles in één afstandsbediening is onder andere te koop bij Bol.com voor een bedrag van € 209,-.

One comment
  1. Call me old fashioned maar ik zou graag een harder en zachter afstandsbediening willen hebben voor mijn speakergroep mini nests en hub. Het kan telefoon, maar eerst ontgrendelen, dan de home app opstarten en die heeft vaak een tijdje nodig om de media ‘in te lezen’ en dan pas kan ik de boel harder en zachter zetten. Stem kan ook, maar ook dat reageert niet altijd lekker. Vroeger met de radio draaide je aan een knop en klaar. Bestaat zoiets op de markt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
eufy slim slot

Eufy Smart Lock

Eufy verkoopt ook slimme deursloten, zo zijn er momenteel al drie verschillende modellen. Helaas zijn ze nog niet officieel in Nederland geïntroduceerd.
Lees meer
chromecast installeren stappen

Chromecast installeren

▲ Afstandsbediening © Pixabay Het kan verdraaid handig zijn: met z’n allen een video bekijken op een grote televisie…
Lees meer