Alexa Voice Services wordt uitgebreid naar Nederland

Rob Tigchelaar Laatste update: 23-11-2020

Alexa Voice Services wordt uitgebreid naar Nederland en Colombia. Dit laat Amazon vandaag weten in een nieuwsbericht. Nederlandse ontwikkelaars kunnen hiermee aan de slag om voice assistant Alexa te integreren in producten.

amazon alexa voice services nederlandse ontwikkelaars (1)

Ring Spotlight Cam © Ring

Het is misschien wel een van de meest gestelde vragen die we op de redactie binnenkrijgen: wanneer kan Amazon Alexa Nederlands spreken? Tot op heden is het namelijk nog niet mogelijk om in onze eigen taal gesproken opdrachten in te spreken met Alexa, maar moeten we het doen in het Engels.

Nu Amazon heeft aangekondigd dat Alexa Voice Services uitgebreid wordt naar onder andere Nederland, zou daar wellicht in de nabije toekomst verandering in kunnen komen.

Nederlandse ontwikkelaars kunnen Alexa integreren

Met de uitbreiding van Alexa Voice Services naar Nederland (en Colombia) kunnen Nederlandse ontwikkelaars aan de slag met de voice assistant van Amazon. De spraakassistent kan hiermee geïntegreerd gaan worden in smart home producten. Hierbij kun je denken aan een smart speaker of een smart display.

Zoals we daarnet aangaven is het nog niet zo dat Alexa zelf ook Nederlands spreekt. Amazon laat namelijk weten dat Nederlandse ontwikkelaars kunnen kiezen voor ‘Alexa in UK-Enligsh’ en toegang kunnen krijgen tot de UK Alexa Skills Store. Ontwikkelaars moeten het dus nog even doen met Engelse skills (spraakoprachten) en de Britste Amazon webwinkel.

Deze Alexa functies kunnen we in Nederland verwachten

Amazon laat weten dat er – ondanks het ontbreken van de Nederlandse taal – wel een aantal specifieke Nederlandse functionaliteiten mogelijk zullen zijn. Zo geeft de Amerikaanse techgigant het voorbeeld om het weer op te kunnen vragen in Nederland of om bijvoorbeeld lokale radiozenders als NPO1 in Nederland te kunnen luisteren. Dit is mogelijk door de ondersteuning van TuneIn.

Alexa offers a seamless, hands-free music experience with premier music services including Amazon Music Unlimited, Spotify and TuneIn, which provides access to local stations like NPO Radio 1
– Amazon

Daarbij kunnen gebruikers van bijvoorbeeld een Amazon Echo Dot, een kleine smart speaker van Amazon met Alexa aan boord, reeds hun smart home aansturen met spraakopdrachten. Ook zaken als een het kunnen aanmaken van een boodschappenlijst of het creëren van een to-do list behoren tot de mogelijkheden.

Meer smart home artikelen

ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *