Alexa opnames verwijderen is nu mogelijk

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Amazon voert een flinke verbetering op het gebied van privacy door bij de Alexa smart speakers en displays: gebruikers hebben nu de mogelijkheid om opnames van spraakopdrachten te kunnen verwijderen.

alexa opnames verwijderen

Amazon Echo Dot op bureau © Unsplash

Tot dusver behoorde dit niet tot de mogelijkheden: alleen specifieke opdrachten konden verwijderd worden in de Alexa app. Alle opnames in een keer verwijderen behoorde nog niet tot de mogelijkheden.

Verwijder alle spraakopnames in Alexa of de laatste opdracht

Amazon heeft aangekondigd dat nu alle opnames verwijderd kunnen worden. Ook wordt het makkelijker gemaakt om enkel het laatste gesproken spraakcommando te verwijderen. Gebruikers kunnen dit doen in zowel de Alexa applicatie als door een spraakcommando te gebruiken middels de smart speaker of het smart display. Voor het verwijderen van alle opnames kan bijvoorbeeld het commando ‘Ok Alexa, delete everything I said’ gebruikt worden. Dit kan tevens ook voor specifieke periodes, zodat je ook alle opdrachten van één dag kunt verwijderen.

Waarschijnlijk gevolg van Alexa privacy problemen

Deze nieuwe verbetering op het gebied van privacy van het gebruik van Alexa speakers is hoogstwaarschijnlijk een afgeleide van de velen problemen die de afgelopen periode het nieuws hebben behaald. Zo kwam aan het licht dat Amazon medewerkers mee konden luisteren bij gesproken opdrachten, wat tevens gekoppeld kon worden aan een locatie van de eigenaren van deze speakers.

 Aanbieding! 
google nest hub max

Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is te koop bij Bol.com, check hier of er nog een scherpe deal is. Het mooie van deze Nest Hub is dat het scherm extra groot is en dat er ook een camera op de display zit.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *