Home » Smart home nieuws » Alexa opnames verwijderen is nu mogelijk

Alexa opnames verwijderen is nu mogelijk

alexa opnames verwijderen

Amazon Echo Dot op bureau © Unsplash
Robbert Tigchelaar · 30 mei 2019

Amazon voert een flinke verbetering op het gebied van privacy door bij de Alexa smart speakers en displays: gebruikers hebben nu de mogelijkheid om opnames van spraakopdrachten te kunnen verwijderen. Tot dusver behoorde dit niet tot de mogelijkheden: alleen specifieke opdrachten konden verwijderd worden in de Alexa app. Alle opnames in een keer verwijderen behoorde nog niet tot de mogelijkheden. 

Verwijder alle spraakopnames in Alexa of de laatste opdracht

Amazon heeft aangekondigd dat nu alle opnames verwijderd kunnen worden. Ook wordt het makkelijker gemaakt om enkel het laatste gesproken spraakcommando te verwijderen. Gebruikers kunnen dit doen in zowel de Alexa applicatie als door een spraakcommando te gebruiken middels de smart speaker of het smart display. Voor het verwijderen van alle opnames kan bijvoorbeeld het commando ‘Ok Alexa, delete everything I said’ gebruikt worden. Dit kan tevens ook voor specifieke periodes, zodat je ook alle opdrachten van één dag kunt verwijderen.

Waarschijnlijk gevolg van Alexa privacy problemen

Deze nieuwe verbetering op het gebied van privacy van het gebruik van Alexa speakers is hoogstwaarschijnlijk een afgeleide van de velen problemen die de afgelopen periode het nieuws hebben behaald. Zo kwam aan het licht dat Amazon medewerkers mee konden luisteren bij gesproken opdrachten, wat tevens gekoppeld kon worden aan een locatie van de eigenaren van deze speakers.

Meer smart home nieuws

bol 10daagse smart home deals
auto met google assistant
witte nuki slot
ikea symfonisk blauw
netatmo deurbel
google chromecast met afstandsbediening