Alexa koppelen met Ring deurbel binnenkort mogelijk

Rob Tigchelaar Laatste update: 12-02-2021

Ring gaat ondersteuning bieden voor Amazon Alexa. Belt er iemand aan op je Ring slimme deurbel, dan kan Alexa vervolgens automatisch antwoorden.

ring koppelen met alexa

Ring Videodoorbell Pro ondersteunt binnenkort Alexa © Ring Press

Dat je een spraakassistent kan gebruiken voor het bedienen van smart home apparatuur of het vragen naar informatie is wel duidelijk. Maar dat je hem ook kunt inzetten voor het begroeten van mensen die aanbellen op een slimme deurbel was nog niet in het rijtje met mogelijkheden terug te vinden.

Daar brengen Amazon en Ring nu verandering in: Ring laat weten dat Alexa binnenkort ondersteund wordt als spraakassistent.

Alexa koppelen met Ring slimme deurbel

Je leest het goed: je kunt Alexa koppelen met een slimme deurbel van Ring. Met deze koppeling kun je de voice assistant van Amazon automatisch laten antwoorden als er iemand aanbelt, zonder dat jij hier tussen hoeft te komen. Het is niet net zoals het onlangs aangekondigde Smart Resonse functie van Ring: waar je daar een soort voicemail achter kunt laten, is het hier Alexa die reageert.

Alexa zal inschatten wat het doel is van degene die aanbelt. Ze doet dit door de aanbeller te vragen wat hij of zij komt doen. Laat deze weten dat het bezorgen van een postpakketje het doel is, dan kun je met een scenario instellen dat Alexa antwoord het pakketje af te geven bij de buren of op een geheime plek in je tuin of schuur.

Ring Videodoorbell Pro

Heb je een Ring video deurbel 2 of de nieuwe Ring Wired deurbel bij de deur hangen? Dan hebben we slecht nieuws voor je: Alexa is straks enkel te koppelen met de Ring Pro videodeurbel. Wat de reden hiervan is, is nog niet helemaal duidelijk. Techwebsite Smartoday denkt dat het te maken kan hebben met het aanstippen van extra’s van de Pro-variant.

 Aanbieding!  
eufy deurbel zonder base

Euy deurbel nu extra goedkoop!

De nieuwe slimme deurbel van Eufy is nu extra goedkoop! Het gaat hier om een deal met een losse deurbel, mocht je al wat apparaten hebben van Eufy dan is dit een interessante deal!

Fraude gevoelig?

Bij Smarthomeweb.nl zetten we wel direct onze vraagtekens bij deze optie. Want, wat als wij ons voor zouden doen als postbezorger (wat vandaag de dag helaas al vaker lijkt te gebeuren) en op die manier kunnen achterhalen waar postbezorgers pakketjes hebben neergelegd? Daar blijkt Ring echter wel over nagedacht te hebben: wanneer er iemand aanbelt krijg je ook gewoon een melding op je smartphone en kun je live meekijken en luisteren wat er gezegd wordt.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *