Home » Smart home reviews » Alecto DIVM-550 review

Alecto DIVM-550 review

alecto divm-550 review

Alecto DIVM-550 slimme babyfoon © Bol.com
Bram Tigchelaar · 21 november 2018

Met een slimme babyfoon heb je vaak de mogelijkheid om de kinderkamer op een afstand in de gaten te houden. Dit kan door een koppeling met je smartphone, waarna je toegang krijgt tot haarscherp beeld van een aangesloten kleurencamera! Zo ook bij de Alecto DIVM-550 die we onlangs onder het vergrootglas hebben gelegd. Lees hier onze Alecto DIVM-550 review en check onze ervaringen met deze interessante babyfoon.

Functies van de Alecto DIVM-550

Bij het openen van de doos van de Alecto DIVM-550 zagen we dat deze babyfoon ook geleverd wordt met een touchscreen. Hoewel het koppelen met een smartphone binnenshuis dan niet meer specifiek nodig is, hebben we het toch getest. Laten we eerst kijken naar de functies van de DIVM-550 babyfoon van Alecto.
De 7 interessante functies van deze slimme babyfoon:

 1. Kleurencamera: de babyfoon is voorzien van een kleurencamera. Deze neemt de babykamer haarscherp op en hiermee kun je live meekijken via het touch-screen of de app in de kamer.
 2. App voor smartphone: het is mogelijk om de Alecto babyfoon te koppelen met je smartphone met behulp van een speciale app voor iOS of Android.
 3. Foto’s en filmpjes maken: naast het live meekijken kun je via de app eenvoudig filmpjes opnemen of foto’s maken van grappige momenten.
 4. Terug praten: in de onderunit van de babyfoon hebben we een audiofunctie ontdekt. Hiermee kun je terug praten tegen de baby wanneer je deze hoort.
 5. Waarschuwingen: ook heeft deze DIVM-550 ook de mogelijkheid om een waarschuwing af te geven als de batterijen op zijn, of als je buiten bereik bent.
 6. Pan en Tilt functie: je kunt op afstand de camera roteren met de zogeheten Pan en Tilt functie. Dit is een feature die we vaker tegengekomen zijn bij slimme babyfoons.
 7. Activatie bij beeld en geluid: bij bewegingen of geluiden schakelt de slimme babyfoon automatisch aan, waardoor je direct de babykamer kunt checken.

Pluspunten van de Alecto DIVM-550

Met bovenstaande functies geniet je direct van een aantal voordelen en pluspunten bij deze slimme babyfoon. Zo kun je op de bank de hele kinderkamer in de gaten houden met beeld (in plaats van alleen maar audio bij normale babyfoons). Laten we alle pluspunten eens op een rij zetten.

 • Eenvoudig te koppelen met smartphone: wanneer jij van plan bent om bij de buren een hapje te eten, kun je je smartphone meenemen als de baby gaat slapen. Deze kun je namelijk koppelen met de babyfoon, waarna je tot 200 meter buitenshuis bereik hebt met de babykamer.
 • Het vastleggen van bijzondere momenten: een groot pluspunt is dat je ook leuke of bijzondere momenten kunt vastleggen met behulp van de camera. Dit kan zorgen voor unieke beelden!
 • Inclusief touch-screen: het is altijd handig om niet afhankelijk te zijn van je smartphone (je batterijen kunnen op zijn bijvoorbeeld). Daardoor zijn we zeker te spreken van het extra bijgeleverde touch-screen.
 • Zeer gebruiksvriendelijk: bij het installeren en gebruiken van deze babyfoon van Alecto valt ons de gebruiksvriendelijkheid op. Makkelijke installatie en ook in de app weinig poespas.

Minpunten van de Alecto DIVM-550

We zijn echter ook tegen wat kleine minpuntjes aangelopen bij het maken van de Alecto DIVM-550 review. Onze mindere ervaringen sommen we kort op:

 • Stabiele verbinding is noodzakelijk: we merkten dat er bij kleine haperingen in ons netwerk het beeld en het geluid iets achter begon te lopen.
 • Geluidskwaliteit op smartphone ietsjes minder: we zijn wat minder te spreken over de kwaliteit van het geluid via de smartphone (Samsung Galaxy A6). Echter is dit bij een goede WiFi verbinding een minder groot probleem.
 • Pan en tilt functie alleen sterk bij goede verbinding: evenals de kwaliteit van het geluid is een goede verbinding noodzakelijk bij het gebruiken van de pan en tilt functie via de smartphone.

Specificaties van de Alecto DIVM-550 babyfoon

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze slimme Alecto babyfoon die we op een rij hebben gezet.

Alecto DIVM-550Testresultaten
Bereik binnenshuis30 meter
Bereik buitenshuis200 meter
Resolutie van beeldscherm1280 x 720
BedieningVia Touch-screen of via smartphone app (iOS of Android)
Stand-by maximale tijdMax. 16 uur

Conclusie Alecto DIVM-550 review

alecto divm-550 review

★★★★★

Ons oordeel over Alecto DIVM-550 babyfoon

We vinden deze slimme babyfoon zeker wel smart. Echter is het wel noodzaak om bij goed gebruik van onder andere de camera een stabiele en sterke internetverbinding in huis te hebben. De kwaliteit van de kleurencamera en het geluid zijn prima, waarbij het op de smartphone soms wat minder kan zijn bij een slechtere verbinding. Al met al een interessante babyfoon als je over wilt stappen naar een variant met camera.