Smart home advies: van begin tot eind

Door heel veel slimme producten te testen en onderzoek te doen in de smart industrie kunnen we je voorzien van gericht smart home advies. Dagelijks bieden we interessant advies en maken we een selectie van de beste keuzes voor smart home producten. In de vorm van onze adviesgidsen helpen wij je op weg bij het maken van de juiste keuze: of het nu gaat om de beste keuze, de goedkoopste keuze of de meest uitgebreide keuze.

Omdat de smart home wereld zich razendsnel ontwikkelt, hebben we boven elke adviesgids de datum van de laatste update geplaatst. Zodra er nieuwe producten op de markt komen, kijken we direct of dit van invloed is op ons huidige smart home advies.

Bekijk op deze pagina per kamer voor welke smart home producten wij deskundig advies geven. Klik op een artikel om direct naar de adviesgids te gaan en alles te weten te komen over het artikel!

Advies voor elke kamer in huis!

Advies voor een slimme woonkamer

Er zijn heel veel producten om een woonkamer stukken slimmer te maken. Zo zijn er slimme speakers waar je andere apparaten mee kunt bedienen en ‘smart plugs’ waarmee je apparaten op een afstand aan en uit kunt zetten via je smartphone! Zo kun je dus allerlei zaken in de woonkamer overal ter wereld bedienen! We hebben diverse adviesgidsen geschreven voor specifieke smart home producten voor in de woonkamer.

Advies voor een slimme keuken

Een van de kamers in huis waar veel apparaten staan is natuurlijk de keuken! Wij vinden het dan ontzettend interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor een slimme keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een slimme koelkast waarmee je eten tot twee keer zo lang kunt bewaren? Met behulp van onze gidsen geven we je advies voor specifieke producten voor in de keuken.

Advies voor een slimme badkamer

De badkamer is een van de kamers in huis waar je je dag goed wilt beginnen én comfortabel wilt afsluiten. Voor een badkamer zijn allerlei slimme producten beschikbaar. Met name op het gebied van hygiëne en gezondheid: van weegschaal waarmee je persoonlijke sportdoelen kunt stellen tot een tandenborstel die je helpt bij een beter onderhoud van je gebit!

Advies voor een slimme slaapkamer

In een slaapkamer dien je heerlijk tot rust te komen en compleet te kunnen opladen voor de volgende dag. Er zijn diverse smart home producten die met name interessant zijn voor de slaapkamer. Zo kun je wakker worden met behulp van licht, kun je alles bedienen vanuit bed met slimme schakelaars én kun je de luchtkwaliteit in orde houden met luchtreinigers!

Advies voor smart home beveiliging

Een van de grootste voordelen van een smart home is een betere beveiliging. Er zijn slimme beveiligingscamera’s waarmee je overal ter wereld je huis in de gaten kunt houden. Ook zijn er diverse producten die tegenwoordig voorzien zijn van een camera, waarvan een slimme deurbel een goed voorbeeld is. We hebben diverse adviesgidsen geschreven voor producten voor een betere beveiliging van je smart home!

Advies voor een slimme tuin

Hoewel tuinieren een leuke bezigheid kan zijn en voor sommigen zelfs een hobby is, zijn er toch wat activiteiten die we liever uit handen zou geven. Op tijd het gras maaien, niet vergeten de planten het water te geven en het weer inschatten om de was buiten te kunnen hangen. Dit zijn allemaal zaken die je eenvoudig kunt tackelen met verschillende slimme producten! Wij geven je advies!

Advies voor de smart home basis

Wanneer jij wilt starten met het creëren van een smart home, raden wij je aan om te zorgen voor een goede basis. Bedien alle smart home apparaten op een centrale plek met een smart home controller, zorg voor een stabiel netwerk met een wifi mesh router én begin met het aanleggen van een slim verlichtingssysteem! Wij geven je advies voor een goede smart home basis.

Advies voor smart home accessoires

Op het gebied van smart home zijn er ook wat extra gave gadgets. Een robotstofzuiger bijvoorbeeld, die je het werk kunt laten doen als jij niet thuis bent. Ook zijn slimme apparaten steeds vaker te integreren in jouw smart home. Denk bijvoorbeeld aan een smartwatch waarmee je slimme lampen aan en uit kunt zetten!

Hoe geven wij smart home advies?

Op Smarthomeweb.nl staat een doel centraal: een slimmer huis voor iedereen. Wij gaan dit bereiken door onze kennis en ervaring met specifieke smart home producten te delen in de vorm van advies. Voor wij advies geven, testen wij elk product en doen we vaak dagenlang onderzoek naar de mogelijkheden en eventuele veelvoorkomende problemen. Leuk weetje: Bram heeft onlangs vijf dagen uitgetrokken voor de adviesgids voor een slimme deurbel.

Ons smart home advies krijgt invulling in de vorm van zogeheten adviesgidsen. Deze gidsen schrijven wij zelf, zonder inbreng of input van derden, denk aan webshops of leveranciers. Hiermee kunnen we een betrouwbaar en eerlijk advies garanderen, iets wat wij ontzettend belangrijk vinden.

Opbouw van onze adviesgidsen

De adviesgidsen op Smarthomeweb.nl zijn uniek. Door veel te puzzelen en te testen zijn we tot een adviesgids gekomen die naadloos aansluit bij de behoeftes van bezoekers die op zoek zijn naar advies voor smart home producten. Onze adviesgidsen bevatten de volgende elementen:

 • De beste keuzes voor een specifiek product
 • Handige kooptips
 • Voordelen van het product binnen een smart home
 • Uitgelichte modellen voor specifieke situaties
 • Vergelijkingen van de beste soorten
 • Onze conclusie

Het meest complete advies in Nederland

Op Smarthomeweb.nl bieden we smart home advies van A tot Z. Dit doen we niet alleen met onze uitgebreide en complete adviesgidsen! We hebben namelijk onze adviesgidsen uitgebreid met de volgende secties:

 • Handige top 10 lijsten per smart home product
 • Actuele aanbiedingen en korting-overzichten
 • Uitgebreide producttesten
 • Reviews met onze ervaring

Naast onze verbreding van de adviesgidsen, ontdek je op onze smart home website ook een speciale ‘begin omgeving’. Dit is perfect bij een smart home beginnen, waarbij je voor keuzes komt die je beter van begin af aan goed kunt maken.

Voordelen van smart home advies van onze experts

Via Smarthomeweb.nl advies inwinnen is een slimme zet. Je ontdekt niet alleen de beste keuzes, maar ook waar je goed op moet letten. We zetten de voordelen van ons smart home advies op een rij.

 • Eerlijk en betrouwbaar advies
 • Geschreven door smart home experts
 • Voor elk denkbaar smart home product
 • Altijd up-to-date en actueel
 • Ook aandacht voor zaken als privacy en beveiliging