Nieuw: Action Blocks voor Google Assistant ter ondersteuning

action blocks voor google assistant

Google heeft Action Blocks voor Google Assistant aangekondigd. Met Action Blocks kan er op nog makkelijkere wijze een opdracht geactiveerd worden.

Waar men normaal gesproken een spraakopdracht dient te spreken om te communiceren met Google Assistant, kan er met behulp van Action Blocks een ‘blokje’ aangeklikt worden. Met name voor gebruikers met een verstandelijke beperking zou Action Blocks van grote toegevoegde waarde kunnen zijn.

Google: “One tap to make technology more accessible”

In het persbericht van afgelopen week maakt Google Action Blocks bekend: volgens de Amerikaanse tech-gigant is er dankzij Action Blocks sprake van een betere toegankelijkheid van de technologie. “One tap to make technology more accessible“, rept Google in het nieuwsartikel. Gebruikers met een verstandelijke beperking kunnen zonder te hoeven spreken een scenario starten: hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld het aanzetten van specifieke lampen tot en met het bellen naar een hulpverlener. Het is hét voorbeeld van een toepassing van smart assistive technology.

Google Action Blocks zijn zelf in te stellen

De Action Blocks zijn zelf in te stellen op Google Assistant apparaten als een Android smartphone of een smart display als Google Nest Hub. Zo zouden gebruikers zelf specifieke opdrachten toe kunnen voegen aan het startscherm van smartphones of displays. Afbeeldingen kunnen na het aanmaken van een ‘actie’ ook gekozen worden, zodat deze extra herkenbaar gebruikt kunnen worden voor gebruikers. Zo deelt Google een voorbeeld van een ‘verhaaltje voor lezen’, waarbij er gebruik gemaakt wordt van een foto van een voorlezende vader.

Action Blocks nog in ’test-fase’

Op dit moment is het nog niet mogelijk om Action Blocks zelf toe te passen op apparaten. Google laat weten dat Action Blocks nog volop getest wordt op dit moment. Wel kunnen gegadigden zich aanmelden voor een speciaal programma om alvast het een en ander te kunnen testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts