Acer kondigt nieuwe smart speaker aan: Acer Halo

acer halo smart speaker

▲ De nieuwe Acer Halo smart speaker © Acer

Techfabrikant Acer heeft een nieuwe smart speaker aangekondigd: de Acer Halo. Het is een opvallende slimme luidspreker die ondanks het niet hebben van een scherm toch visueel informatie kan verschaffen. De Acer Halo ondersteunt Google Assistant als spraakassistent.

Het is een opvallende luidspreker, de nieuwe Acer Halo smart speaker die onlangs aangekondigd is. De speaker heeft een aantal opvallende specificaties, is voorzien van Google Assistant én laat informatie op een bijzondere wijze zien.

Acer Halo Smart speaker ‘360° audioprojectie’

Acer meldt dat haar nieuwe smart speaker voorzien is van DTS Sound™, twee microfoons met far-field-technologie en 360°-audioprojectie om vanuit elke hoek te kunnen genieten van goed geluid. Daarbij ondersteunt de Acer Halo bluetooth 5. Wat belangrijke specificaties op een rij:

  • Woofer met neodymium magneet
  • Dometweeter (20mm) met zijde
  • Gebribde radiatoren
  • Dome met wavegeluid technologie

En het zou natuurlijk geen smart speaker zijn als deze niet voorzien zou zijn van een spraakassistent.

Google Assistant te vinden op de Acer Halo

Goed nieuws voor degenen die hun smart home hebben ingericht op het smart home systeem Google Home: onder de motorkap van de Acer Halo smart speaker is namelijk Google Assistant te vinden als voice assistant. Je kunt de speaker dus gebruiken om aangesloten apparaten te bedienen met spraak, maar je kunt ook de Halo vragen om het actuele weerbeeld of het laatste nieuws.

Design: compact en stijlvol

De smart speaker ziet er erg stijlvol uit en is in vergelijking met andere slimme luidsprekers best compact. De speaker is uitgevoerd in de vorm van een langwerpig blok, wat verticaal geplaatst wordt in bijvoorbeeld de woonkamer. Met zijn ronde hoeken voelt de speaker vriendelijk aan. Het meest opvallende van de Acer Halo is wel zijn voet: deze is voorzien van RGB-verlichting, wat reageert op muziek.

acer halo smart speaker lichtvoet

Het meest opvallende van de Acer Halo is de RGB-verlichting in de voet. © Acer

Informatie zoals een smart display

Hoewel de Acer Halo smart speaker geen scherm heeft, doet hij ons toch wat denken aan een smart display. Dit vanwege het feit dat we opgevraagde informatie toch een beetje kunnen zien; dit in tegenstelling tot een pure speaker. De speaker is namelijk voorzien van de mogelijkheid om door de behuizing heen informatie te tonen. Denk hierbij aan het huidige volume of het weer en tijd.

Leuk weetje: het display – als dit deze naam mag krijgen – kan aangepast worden via je smartphone. Zo kun je iets grappigs tonen of bijvoorbeeld een kerstboompje tijdens de Kerst. Ditzelfde kan overigens met de RGB-verlichting voet, waar we eerder over spraken in dit nieuwsartikel.

Bediening vergelijkbaar met oudere Google Home

Hoewel Google onlangs haar nieuwe Google Nest Audio heeft aangekondigd, lijkt de bediening van de Acer Halo juist nog op die van de oude variant. Aan de bovenzijde van de Halo ontdekken we namelijk het bedieningspaneel, waar je met knoppen het volume harder of zachter kan zetten of muziek kunt starten of pauzeren. Daarbij is er op de bovenzijde ook een knop te vinden om de microfoon tijdelijk uit te zetten.

Uiteraard kan de bediening dus ook gewoon plaatsvinden middels spraak.

Acer Halo release datum en prijs Nederland

Wanneer we de Acer Halo in Nederland kunnen verwachten en tegen welke prijs? Dat is nog een beetje onduidelijk. Als we echter onderzoek doen naar de beschikbaarheid, prijzen en release datum in Amerika kunnen we het volgende melden: de Acer Halo smart speaker zal eerst enkel beschikbaar zijn in Noord Amerika in het eerste kwartaal van 2021. De prijs zal dan 109 dollar zijn.

In Europa wordt de Acer Halo smart speaker in december verwacht voor een prijs van € 119,-. Bekijk de commercial van Acer over deze nieuwe slimme luidspreker hieronder.

https://youtube.com/watch?v=2rUdWwlO4HQ%3Ffeature%3Doembed
One comment
  1. Deze smart speaker ziet er interessant uit. Mijn zoon heeft nu een Google home mini, die erg veel moeite heeft met luisteren naar commando’s als er muziek wordt gespeeld. Zelfs op een laag volume. Als de reviews positief zijn over de geluidskwaliteit en het luisterend vermogen, zou deze speaker een mooi verjaardagscadeau voor hem kunnen zijn. Hij zou de display en ‘discoverlichting’ functies in ieder geval geweldig vinden.

    In het artikel staat dat het eerst uit zal komen in Noord Amerika in 2021, en in Europa al in december. Dit lijkt mij een foutje. Tenzij er wordt bedoeld dat de speaker in Europa pas in december 2021 uit zal komen, maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts