Komende jaren verdubbelt het aantal smart homes

Redactie Laatste update: 21-10-2020

In de komende 5 jaar zal het aantal slimme woningen in Nederland toenemen van 2 naar 4 miljoen. Verder wordt er verwacht dat er in plaats van de populaire smart TV’s een verschuiving zal zijn naar andere slimme apparaten, zo werd door een aantal recente onderzoeken voorspeld.

smart home groei

Bediening van een slimme woning © Pixabay

De smart home industrie groeide de afgelopen jaren al erg snel, alleen het afgelopen jaar nam het aantal verkochte slimme producten wereldwijd met meer dan 23%. Alhoewel de grootste afzet van deze producten plaats vond in de Verenigde Staten, blijven anderen landen niet achter. In Nederland staat het aantal woningen met ten minste één slim apparaat nu namelijk al op 2 miljoen!

Wereldwijd worden er steeds meer slimme producten gekocht

De Worldwide Quarterly Smart Home Device Tracker van International Data Corporation (IDC) geeft ons inzicht inzicht in de (deels geschatte) verkoopcijfers van 2019. Het grootste deel (41,7%) van de verkochte smart home producten bestaat uit video entertainment zoals smart TV’s. Huis monitoring/beveiliging zorgt voor 19,2% en slimme speakers voor 16,5%.

Wat zal het meeste gekocht worden? – de voorspellingen

Diezelfde tracker van IDC voorspelt dat de verhoudingen de komende tijd erg zullen veranderen. Het percentage video entertainment devices zal flink dalen, huis monitoring/beveiliging zal iets toenemen en slimme speakers iets afnemen. Deze verschuivingen laten veel ruimte over voor groei van de overige slimme producten, die gaan van 22,5% naar 33,7%

Twee keer zo veel Nederlandse smart homes in 2025

Het aantal slimme woningen zal de komende 5 jaar met zo’n 2 miljoen toenemen, wat het dubbele is van het aantal smart homes op dit moment. Deze groei werd voorspeld op basis van recent onderzoek van USP Marketing Consultancy voor Stichting Verwarming en Sanitair, zo liet installatieprofs.nl weten. Alhoewel slimme producten in Nederland de afgelopen jaren al erg in trek waren, zal dit de komende jaren nog flink toenemen. Consumenten willen namelijk steeds meer gemak, waar slimme apparaten de perfecte oplossing voor zijn. Deze toename in vraag in combinatie met de steeds hevigere concurrentie vormt het perfecte recept voor een flinke groei in het aantal smart homes in Nederland.

smart home voor beginners gids

Je woning slimmer maken? Lees dan onze Smart Home gids

Smart home beginnen of uitbreiden? Bekijk dan het e-book, die lezers van onze nieuwsbrief gratis ontvangen. Daar vindt je alles wat je moet weten.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *