Aantal FitBit Sense smartwatches teruggeroepen vanwege hardwareproblemen

Rob Tigchelaar Laatste update: 06-12-2020

Een aantal FitBit Sense smartwatches zijn teruggeroepen vanwege hardwareproblemen. ECG-sensoren zouden een onduidelijk resultaat laten zien aan gebruikers.

fitbit sense hardware problemen

Fitbit Smartwatch ter illustratie © Kamil S / Unsplash

FitBit heeft een beperkt aantal FitBit Sense smartwatches teruggeroepen. De smartwatch zou hardwareproblemen hebben, die een ‘onduidelijk resultaat’ bij een ECG-meting veroorzaken.
Hardwareproblemen zorgen voor onduidelijk resultaat bij ECG-meting

De hardwareproblemen werden opgemerkt toen een aantal gebruikers problemen deelden via het FitBit forum over ECG-meetresultaten. Met een ECG-meting worden mogelijke onregelmatigheden van een hartritme in kaart gebracht.

Een simpele software-update zou het probleem met de ECG-sensoren in de smartwatch niet kunnen verhelpen. Aan The Verge heeft FitBit bevestigt dat er problemen zijn met deze sensoren en dat een beperkt aantal gebruikers inmiddels op de hoogte is gesteld via een e-mailbericht.

De getroffen gebruikers kunnen het slimme horloge kosteloos vervangen voor een nieuw exemplaar.

FitBit Sense smartwatch

De FitBit Sense is een smartwatch van FitBit met veel nieuwe functionaliteiten onder de motorkap. De ECG-meting is een nieuwe feature. Eerder was op Smarthomeweb.nl te lezen dat FitBit ook Google Assistant ondersteunt met dit model. Zo zou je via de FitBit Sense slaapinformatie kunnen opvragen aan de voice assistant van Google.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.