‘1,4 miljoen Nederlandse huishoudens hebben slimme lampen’

Rob Tigchelaar Laatste update: 02-02-2021

Zo’n 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens hebben slimme lampen in de woning hangen. Dit blijkt uit een onderzoek van Multiscope.

nanoleaf creatie met driehoeken

Nanoleaf slimme verlichtingspanelen © Nanoleaf/Press

Slimme lampen zijn voor velen geen nieuwe gadgets meer. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope: inmiddels zouden al zo’n 1,4 miljoen huishoudens slimme verlichting hebben. Dit is omgerend zo’n 17% van alle huishoudens.

Smart Home Monitor onderzoek

Dit is de uitkomst van de Smart Home Monitor, een onderzoek van toonaangevend onderzoeksbureau Multiscope. Het onderzoek werd gedaan onder 6300 Nederlanders.

Als we de cijfers vergelijken met een aantal jaar geleden, blijkt er een flinke stijging te zijn: waar in 2018 nog zo’n 13% van de Nederlandse huishoudens slimme verlichting had, is dat nu al 17%.

Philips Hue populairst

Kijkend naar de populairste smart home merken op het gebied van verlichting, lijkt dat als verwacht. Philips Hue is de populaisrste keuze: maar liefst 47% van de huishoudens met slimme verlichting heeft een Hue lamp.

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Philips Hue, onderdeel van Signify, wordt gevolgd door IKEA Tradfri. Daarna volgt KaKu (KlikAanKlikUit) (8%), Osram (5%) en Nederlands lampenmerk Innr (3%).

Meer smart home artikelen

KlikAanKlikUit-buitencamera-ipcam-3500
google nest audio installeren
Lenovo Smart Clock 2
Ring Video Doorbell 4
netatmo modulerende thermostaat
smart-home-voordelen-energie-abonnement
Ikea Symfonisk schilderijlijst
Google Wifi
Android 12
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *